Δρακόντεια μέτρα στο Εφετείο: Περισσότεροι από 2000 αστυνομικοί, ελικόπτερα & drones (Εικόνες)

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως είναι περισσότεροι από 2.000 οι αστυνομικοί, που θα συμμετέχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα οποία εφαρμόζονται στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου Αθηνών, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Το κτίριο του Εφετείου είναι αποκλεισμένο με κλούβες της Αστυνομίας, θυμίζοντας ως εικόνα την Αμερικανική Πρεσβεία, ενώ άντρες των ΜΑΤ, περιπολούν περιμετρικά και στους κάθετους της Κυρίλλου Λουκάρεως δρόμους, που έχουν αποκλειστεί για οχήματα, σε μία ακτίνα αρκετών μέτρων γύρω από τα κτίρια των Δικαστηρίων.

Εφετείο όπως… Πολυτεχνείο! Απίστευτη εικόνα με τις κλούβες σε παράταξη

Σημειώνεται, ότι πάνω από την περιοχή θα πετούν συνεχώς ελικόπτερο καθώς και drone της ΕΛΑΣ, τα οποία θα δίνουν την εικόνα της κατάστασης που θα επικρατεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα βρίσκονται σε ταράτσες παρακείμενων κτιρίων και θα παρατηρούν ό,τι συμβαίνει στον ευρύτερο χώρο.

Επίσης, θα αποκλειστεί μεγάλο τμήμα της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ πρόκειται να απαγορευτεί η στάση και στάθμευση οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Φρούριο ο χώρος γύρω από το Εφετείο με 2.000 αστυνομικούς, drones και ελικόπτερα -Αρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος [εικόνες] | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα βρίσκονται σε ταράτσες παρακείμενων κτιρίων και θα παρατηρούν ό,τι συμβαίνει στον ευρύτερο χώρο.

Στις ταράτσες των προσφυγικών πάντως, τμήμα των οποίων τελεί υπό κατάληψη, έχουν ανέβει ήδη, από πολύ νωρίς τα ξημερώματα και κάτοικοι, γεγονός που ανησύχησε αρχικά τις Αρχές. Όπως όμως διεπιστώθη πρόκειται για ομάδα περιφρούρησης, που διαμένει στο ιστορικό κτίριο και βρίσκεται εκεί για επιτήρηση.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τείχος από κλούβες των ΜΑΤ στο Εφετείο – Άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος - ILARISSA.GR

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. έξω από το Εφετείο αναμένεται να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 15.000 έως 20.000 ανθρωποι, όπως ανέφεραν πηγές της Αστυνομίας, ήδη από τις 06:00 το πρωί.

Οι πρώτοι διαδηλωτές ξεκίνησαν να προσέρχονται με το πρώτο φως της ημέρας.

Όλες οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Έτσι η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας από τις 7.45 το πρωί, αρχικά στο ρεύμα προς την Πατησίων και από τις 9 το πρωί στο ρεύμα προς την Κηφισίας.

Από τις 6 το πρωί απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στους δρόμους γύρω από το Εφετείο Αθηνών.

Οι δικαστές θα ακολουθήσουν ειδική διαδρομή για να φτάσουν στο δικαστήριο.

Διμοιρίες θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά του δικαστικού μεγάρου και στις εισόδους του κτιρίου, ενώ θα υπάρχουν ακροβολισμένοι αστυνομικοί στις ταράτσες κτιρίων.

Εικόνα της κατάστασης θα μεταφέρουν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και drone που θα πετούν συνεχώς πάνω από την περιοχή