Ασφυκτική πίεση στο σύστημα Υγείας: Πόσες κλίνες ΜΕΘ παραμένουν διαθέσιμες

Αυξημένη εξακολουθεί να είναι η πίεση στο σύστημα υγείας, από το πλήθος κρουσμάτων κορωνοϊού, που καταγράφονται στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα ιδιαίτερα στην Αττική να υπάρχει ανησυχία για τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, για ασθενείς με Covid-19.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, πανελλαδικά διατίθενται σήμερα 272 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19, με τις 99 να είναι κατειλημμένες, δηλαδή 173 να μένουν κενές (ποσοστό 64%). Μόνο στην Αττική υπάρχουν σήμερα 126 κλίνες ΜΕΘ Covid-19, με τις 84 να είναι κατειλημμένες, δηλαδή μόλις 42 είναι διαθέσιμες (ποσοστό 33%).

 1.000 κλίνες ΜΕΘ δεσμεύονται

Πάντως, από το υπουργείο Υγείας έχει επανειλημμένα υπάρξει η διαβεβαίωση ότι ως το τέλος του χρόνου στην επικράτεια θα υπάρχουν διαθέσιμες περίπου 1.000 κλίνες ΜΕΘ, ενώ ήδη έχει υπάρξει κίνηση για διασφάλιση κλινών και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ τη Δευτέρα στην Ελλάδα, καταγράφηκαν 303 νέα κρούσματα κορωναϊού και οκτώ θάνατοι μέσα σε 24 ώρες, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 83.