Τηλεργασία: Μέχρι πότε παρατείνεται το μέτρο-Ποιους εργαζομένους αφορά

Aπό χθες,Τρίτη, έχουν τεθεί σε εφαρμογή νέα έκτακτα μέτρα στην Αττική, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και η παράταση της υποχρεωτικής τηλεργασίας.

Παράλληλα, έχει ήδη τεθεί σε ισχύ το κυλιόμενο ωράριο στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Σκοπός της διάταξης είναι η αποσυμφόρηση των εργασιακών χωρών αλλά και των μέσων μαζικής μεταφοράς, μετά τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο.

Το μέτρο της τηλεργασίας

Έως 31 Οκτωβρίου παρατείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των μισθωτών που μπορούν να εργαστούν από απόσταση αφορά αποκλειστικά και μόνο στην Περιφέρεια Αττικής.

Από την υποχρεωτική τηλεργασία εξαιρούνται τα σχολεία και γενικώς οι εκπαιδευτικές δομές του υπουργείου Παιδείας, τα νοσοκομεία και γενικώς οι δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, οι φαρμακαποθήκες, οι επιχειρήσεις υπεραγορών τροφίμων και οι ταχυμεταφορές.

Συγκεκριμένα, παίρνει παράταση μέχρι 31 Οκτωβρίου:

-Η υποχρέωση εφαρμογής του 40% τηλεργασίας στους εργασιακούς χώρους στον ιδιωτικό τομέα.
-Η εφαρμογή κλιμακωτού ωραρίου έναρξης και λήξης της εργασίας για κάθε εργαζόμενο για λόγους αποφυγής συνωστισμού στους εργασιακούς χώρους.