Στ. Πέτσας: Lockdown στην Αττική, σε περίπτωση τετραπλασιασμού των κρουσμάτων

Την ανάγκη τήρησης των ήδη ληφθέντων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ωστόσο δεν απέκλεισε το σενάριο κλεισίματος των καταστημάστων εστίασης στις 10.00 το βράδυ.

«Πρώτα θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα και μετά θα δούμε αν θα πάρουμε άλλα. Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι ήδη πολλά» σημείωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Σ’ αυτή τη φάση φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες συρροές, οι οποίες αφορούν είτε μονάδες κοινωνικής φροντίδας όπως είναι τα γηροκομεία -κάτι που είναι εγκληματικό σε σχέση με τις ευθύνες που έχουμε όλοι μας ιδίως απέναντι στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας- είτε χώρους εργασίας, όπως είναι το εργοστάσιο στη Σκύδρα» επεσήμανε, παράλληλα, αναφερόμενος στις εστίες υπερμετάδοσης.

Δεν παρέλειψε δε, να εκφράσει την έντονη ανησυχία του για τις περιοχές που παρουσιάζουν ισχυρό επιδημιολογικό φορτίο, όπως τα Τρίκαλα, η Πιερία και το κέντρο της Αθήνας.

Ερωτηθείς, ταυτόχρονα, για τα σενάρια περί πρόωρης λήξης του ωραρίου των καταστημάτων εστίασης στις 10.00 το βράδυ, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο, θα γίνει μόνο εφόσον υπάρχει μεγαλύτερος συγχρωτισμός.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός δεύτερου lockdown στην Αττική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα εφαρμοστεί μόνο σ’ ένα δραματικό σενάριο, με τετραπλασιασμό των κρουσμάτων. «Δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική κι αυτό μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους».

Επανέλαβε παράλληλα, την έκκληση για χρήση μάσκας, ενώ δεν απέκεισε το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης και σε εξωτερικούς χώρους. «Αλλά ακόμη δεν είμαστε σε τέτοια φάση» πρόσθεσε.

«Μη συζητάμε για νέα μέτρα, να τηρήσουμε τα υφιστάμενα» κατέληξε, σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πέτσας.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 460 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας. Εξ αυτών τα 207 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 114 σε κονσερβοποιία στο Μαυροβούνι Σκύδρας, στην Πέλλα.