Τέσσερα θετικά κρούσματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» - Η παράκληση του Κ. Γιαννόπουλου (Video)

Τέσσερα θετικά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Μοσχάτο, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Κώστας Γιαννόπουλος, ζητώντας την διακριτικότητα των ΜΜΕ και των περιοίκων, ώστε να μην στοχοποιούνται, ούτε να έρχονται σε δύσκολη θέση τα παιδιά, για τα οποία εκεί ακριβώς είναι το σπίτι τους.

Χαμόγελο του Παιδιού: Τέσσερα κρούσματα σε σπίτι στο Μοσχάτο

Σύμφωνα με το ιστορικό όπως το ανακοίνωσε ο κ. Γιαννόπουλος, στις 27 Σεπτεμβρίου ένας 17χρονος που μένει στην εν λόγω δομή εμφάνισε πυρετό 38,6 και αμέσως τέθηκε σε καραντίνα από το προσωπικό.

Την επόμενη μέρα, μια εργαζόμενη εκτός βάρδιας εμφάνισε και αυτή πυρετό και έμεινε σπίτι της.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, έγιναν δειγματοληπτικά τεστ σε 17 άτομα και βρέθηκαν τέσσερα θετικά τεστ, που αφορούν σε τρία παιδιά (ανάμεσά τους και ο 17χρονος) και την προαναφερθείσα εργαζόμενη.

Ο κ. Γιαννόπουλος προέβη σε ανακοίνωση για το συμβάν και την όλη εξέλιξή του και κατήγγειλε ότι δεν λήφθηκαν άμεσα μέτρα ιχνηλάτησης των επαφών των θετικών κρουσμάτων.
Ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ήρθε να κάνει έλεγχο στα 19 παιδιά της δομής και τους εργαζόμενους και έγιναν τεστ, όχι όμως σε όλους στην δομή, όπως θα έπρεπε, ενώ δεν είναι γνωστό ακόμα αν έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης, όπως τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Δείτε το Video:

Σημειώνεται τέλος, ότι οι δράσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού», – αν και περιορισμένες γενικά, λόγω της πανδημίας –, θα συνεχιστούν κανονικά.