Κορωνοϊός: Νεκρός 79χρονος από το γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα

Ένας ακόμη συνάνθρωπός μας, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στην Αθήνα, κατέληξε δυστυχώς από τον νέο κορωνοϊό.

Πρόκειται δε, για 79χρονο, ο οποίος  σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ήταν φιλοξενούμενος του γηροκομείου «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου πρόσφατα εντοπίστηκαν 40 κρούσματα Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι ο συναγερμός για τη συγκεκριμένη δομή σήμανε το βράδυ της Τετάρτης με τα τεστ να αποκαλύπτουν ότι θετικοί στον κορωνοϊό είναι πάνω από 40 ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, μάλιστα, κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται από τους πρώτους έλεγχους να νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες.

Το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε και η επιχείρηση μεταφοράς στα νοσοκομεία των θετικών κρουσμάτων από το γηροκομείο «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα.

Οι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Σωτηρία», «Γεώργιος Γεννηματά», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο».

Την υπόθεση ερευνά και η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας που αναζητά τυχόν ποινικές ευθύνες και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος των υπευθύνων του γηροκομείου. Την ίδια στιγμή έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

.