Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο-Απειλείται το δάσος της Δαδιάς

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης, σε δασική έκταση στη Λευκίμμη Σουφλίου Έβρου, από αργά το απόγευμα έχει φτάσει μέχρι το προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς, το οποίο βρίσκεται τη στιγμή αυτή υπό απειλή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς, ωστόσο η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη δεδομένου ότι έχουν αποσυρθεί τα εναέρια μέσα.

Η Πυροσβεστική στην ενημέρωσή της αναφέρει συγκεκριμένα:

Περαιτέρω ενίσχυση δυνάμεων στη δασική πυρκαγιά στη Λευκίμμη Σουφλίου Έβρου, με 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος από την 1η ΕΜΑΚ και 2 ομάδες από την 2η ΕΜΑΚ. Συνολικά επιχειρούν 129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, οι δυνάμεις των πυροσβεστών θα ενισχύονται συνεχώς και κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ δασεργάτες, με την συνδρομή μηχανημάτων του Δήμου και του Στρατού, δημιουργούν νέες αντιπυρικές ζώνες για τον περιορισμό της διάδοσης της πυρκαγιάς. Στο μεταξύ, τα δύο ελικόπτερα παραμένουν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να επιχειρήσουν εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας.