Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6»

Αρνητικά βγήκαν τελικά τα τεστ των 12 μελών του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6» που είχαν βγει θετικά, αναγκάζοντάς το να καταπλεύσει από την Μήλο στον Πειραιά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στον επαναληπτικό έλεγχο που έγινε στους 12 εργαζόμενους, τα αποτελέσματα ήταν τελικά αρνητικά.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο κρουαζιερόπλοιο, όπου χθες εντοπίστηκαν τα δώδεκα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό μεταξύ των μελών του πληρώματος, κατόπιν δειγματοληπτικού ελέγχου.

Το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 κατέπλευσε τα ξημερώματα, στις 5 το πρωί, στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ, στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου).

Και τρίτο τεστ: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων των μοριακών τεστ για κορωνοϊό που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στο κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6», βρίσκονται στην παρούσα φάση οι αρμόδιες αρχές.

Ουσιαστικά πρόκειται για το τρίτο τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος που αρχικά είχαν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό από μοριακό έλεγχο στον οποίο είχαν υποβληθεί στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο έλεγχος είχε γίνει σε εργαστήριο με το οποίο ήταν συμβεβλημένη η ναυτιλιακή εταιρεία, στην οποία ανήκει το πλοίο.

Οι επικεφαλής του πλοίου ενημέρωσαν χθες τον ΕΟΔΥ για την ύπαρξη των θετικών αποτελεσμάτων όμως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι επιστήμονες του Οργανισμού εκτίμησαν ότι έπρεπε να επαναληφθούν τα τεστ καθώς μπορεί να ήταν ψευδώς θετικά δεδομένου ότι ήταν πολύ χαμηλό το ιικό φορτίο το οποίο ανιχνεύθηκε στα δείγματα.

Στη συνέχεια η εταιρεία επανέλαβε τα τεστ εν πλω τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά.

Σήμερα το πρωί όταν έφτασε το πλοίο στον Πειραιά συνεργείο του ΕΟΔΥ πήρε εκ νέου δείγματα από τους 12 ναυτικούς και υλικό από τις επιφάνειες του πλοίου προκειμένου να γίνει νέος μοριακός έλεγχος που θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει ότι τα κρούσματα αυτά είναι όντως αρνητικά. Τα αποτελέσματα αναμένονται εντός της ημέρας.

Αρνητικά και τα rapid tests στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου

Αρνητικά είναι και τα rapid tests για κορωνοϊό που έκανε ο ΕΟΔΥ το πρωί σε μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6» στον Πειραιά. Αυτά  ήταν και ο τρίτος έλεγχος, που διεξήχθη στο πλήρωμα του εν λόγω κρουαζιερόπλοιου.

Παρότι οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ εκτιμούν ότι έχοντας στα χέρια τους τα αρνητικά μοριακά τεστ που έγιναν εν πλω και τα σημερινά αρνητικά rapid tests, η πιθανότητα να είναι κάποιος θετικός είναι απειροελάχιστη, προχώρησαν και σε μοριακό έλεγχο τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται ώστε να επιβεβαιώσουν ότι οι εργαζόμενοι στο πλοίο δεν είναι φορείς του νέου κορωνοϊού.