Ευελπίδων: Στον Εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες της γιάφκας στο Κουκάκι

Στην Ευελπίδων βρίσκονται οι τρεις συλληφθέντες για τη γιάφκα στο Κουκάκι.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο γραφείο του ανακριτή, όπου θα απολογηθούν.

Πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι αυτή την ώρα βρίσκονται στο γραφείο του εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να τους απαγγείλει κατηγορίες και εν συνεχεία θα οδηγηθούν στον ανακριτή.

Έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρίσκονται ακόμα συγκεντρωμένοι μερικές δεκάδες αλληλέγγυων, οι οποίοι με την είσοδο των κατηγορουμένων στα δικαστήρια, φώναξαν συνθήματα στήριξής τους. Τους απομάκρυναν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ

Κουκάκι: Τα όπλα και τα εκρηκτικά που βρήκε η Αντιτρομοκρατική στη γιάφκα
Την συμμετοχή των συλληφθέντων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη γιάφκα στο Κουκάκι και σε διαμέρισμα στα Πετράλωνα, σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ειδικότερα σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς τα τελευταία 7 χρόνια στην Αττική, εξετάζουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια. Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στρέφονται στην οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να «δένουν» τους δύο άνδρες και τη γυναίκα που συνελήφθησαν με την συγκεκριμένη οργάνωση.

Οι έρευνες εστιάζονται σε πολλά ψηφιακά πειστήρια που βρέθηκαν στο σπίτι στα Πετράλωνα, καθώς και όλα τα ευρήματα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας από τις τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες στην Αττική. Σε νεότερη ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνει σχετικά με επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

Σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι:

  • 7 κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου 1.600 gr. (αμμωνίτιδα),
  • 14 κοινοί πυροκροτητές,
  • 2 ηλεκτρικοί πυροκροτητές,
  • 2 πυροκροτητές Nonel,
  • 1 κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου (Kalashnikov).

Στις οικίες των συλληφθέντων:

  • πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και
  • 2 πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης-συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία 7 χρόνια.

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.

Τρεις συλλήψεις -Ερευνάται σχέση με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών
H επιχείρηση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης και η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών, και μία γυναίκα 36 χρόνων, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Ένας από αυτούς φέρεται να έχει εμπλοκή στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον 42χρονο άνδρα που νοίκιαζε την αποθήκη και ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν ως συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος είχε παρουσιαστεί ως ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου και έχει εκδώσει το βιβλίο του Βασίλη Παλαιοκώστα, ενώ το 2014 είχε προσπαθήσει να διαφύγει στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, πρόκειται για παλιούς γνώριμους, με τις Αρχές να ερευνούν τη σχέση τους με την εσωτερική τρομοκρατία και με την ΟΛΑ (Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών).

Σε σπίτι, όπου ακολούθησε έρευνα, συνελήφθη ο δεύτερος άνδρας -επίσης γνώριμος της Αστυνομίας- και η φίλη του, καθώς βρέθηκαν δύο πιστόλια.
Η επιχείρηση ξεκίνησε απογευματινές ώρες της 23/09/2020 και είναι σε εξέλιξη.

Το σπίτι στα Πετράλωνα
Συνολικά, η Αντιτρομοκρατική πραγματοποιεί 4 κατ’ οίκον έρευνες, με την ολοκλήρωση των οποίων θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση. Το ένα εξ αυτών βρίσκεται στα Πετράλωνα, στην οδό Αγνάντων 15-17, και τα άλλα σε Νέα Ιωνία και Πετράλωνα.