Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού θα έχουμε δυνατές βροχές, καταιγίδες & χαλάζι (Χάρτης)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται ήδη, σήμερα Τετάρτη (23-09-2020) στο βόρειο Ιόνιο και σύμφωνα με τη πρόγνωση καιρού,  θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας και θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν μέχρι το απόγευμα και την Ήπειρο, ενώ μετά το μεσημέρι σταδιακά θα επεκταθούν και στο νότιο Ιόνιο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, όπου βαθμιαία θα επεκταθούν στη Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στα υπόλοιπα δυτικά ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς και της υπόλοιπης Μακεδονίας.

Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα στο Βόρειο Ιόνιο όπου αναμένονται και χαλαζοπτώσεις και τις μεσημεριανές ώρες στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία, ενώ οι βροχές μετά το απόγευμα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας θα σταματήσουν, με εξαίρεση το Ιόνιο όπου τοπικά θα συνεχιστούν.

Στο Χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα ημερήσια ύψη βροχής, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα.

 

Χάρτης. Εκτιμώμενα ημερήσια ύψη βροχής για την Τετάρτη 23/09/2020, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Με κύκλους επισημαίνονται οι περιοχές όπου ενδέχεται να σημειωθούν κατά τόπους έντονα φαινόμενα.      

Τη νύκτα προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 24/09, οι βροχές στο Ιόνιο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά, στην Πελοπόννησο και πιθανώς στην Ανατολική Στερεά.