Συγκλονιστικές εικόνες από τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων στην Οξυά, Καρδίτσας (Video)

Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός έξι κατοίκων από την Οξυά στον δήμο Μουζακίου της Καρδίτσας, από ελικόπτερο υπό την παρουσία και τον συντονισμό της όλης επιχείρησης του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Super Puma της πυροσβεστικής κατάφερε να προσεγγίσει το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, στην Οξυά. Μέσα στο μοναστήρι, σύμφωνα με μία εκ των διασωθέντων, υπάρχουν άλλοι έξι άνθρωποι.

Το Super Puma ολοκλήρωσε τη διάσωση και των υπολοίπων, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Καρδίτσα: Σε εξέλιξη νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων στην Οξυά (live) | AstraTV

Πολλές οι ανοικτές πληγές που άφησε πίσω του ο Ιανός ο οποίος σφυροκόπησε επί ένα τριήμερο μεγάλο μέρος της χώρας. Μέχρι στιγμής τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πλημμύρες ενώ εξακολουθεί να αγνοείται από την Παρασκευή μία 43χρονη φαρμακοποιό. Οι ζημιές σε κτήρια και υποδομές είναι μεγάλες και εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.

 Δείτε το Video:

Χθες στον αποκλεισμένο οικισμό Δάφνη της Οξυάς στο Μουζάκι, Super Puma πέταξε τρόφιμα, νερά και φάρμακα. Σήμερα θα γίνει από αέρος ξανά χορήγηση ειδών πρώτης ανάγκης και στους άλλους οικισμούς στην περιοχή της Αργιθέας.

Επαρχιακοί δρόμοι έχουν κοπεί στα δύο και γέφυρες έχουν καταρρεύσει. Περίπου 30 οικισμοί σε Ανατολική και Δυτική Αργιθέα και ακόμη 11 στην Οξυά στο Μουζάκι έχουν αποκλειστεί, καθώς έχει διαλυθεί ολόκληρο το οδικό δίκτυο.

Παράλληλα νερό και τρόφιμα θα δοθούν σε κατοίκους που δεν επιθυμούν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους.

Η περιοχή έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές λόγω της επέλασης του “Ιανού”.

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ:

Η στιγμή απεγκλωβισμού της πρεσβυτέρας, η οποία μεταφέρθηκε με την οικογένειά της, (η κόρη της με ένα μωρό στην αγκαλιά και έγκυος στον 4ο μήνα).

Η γλυκύτατη γυναίκα ήταν ψύχραιμη και χαμογελαστή και είχε μάλιστα, προνοήσει να κρατάει λουκούμια από το μοναστήρι, όπου είχαν όλοι τους εγκλωβιστεί, για να κεράσει παριστάμενους και διασώστες.