Σε ύφεση η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κοντά στο ΚΥΤ προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, νωρίτερα σήμερα, έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ισχυρή αστυνομική δύναμη, που έχει περιορίσει τους πρόσφυγες και μετανάστες εντός του ΚΥΤ, ενώ συνδράμουν οι Εθελοντές Πυροσβέστες, η ΕΛΑΣ και η Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με το samostimes.gr πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές, από άνδρες της ΟΠΚΕ, 7 νεαρών ανδρών οι οποίοι φέρεται να συνδέονται με το συμβάν.

Το samiakonvima.gr αναφέρει ότι η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε κοντά σε δασική έκταση,  πήρε μεγάλη έκταση πολύ γρήγορα και απλώθηκε περιμετρικά του ΚΥΤ.

Σημειώνεται ότι στο ΚΥΤ της Σάμου από το απόγευμα επικρατεί αναστάτωση, ύστερα από τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για δύο πρόσφυγες οι οποίοι είχαν μεταβεί το Σάββατο με ύποπτα συμπτώματα, οι οποίοι αφού υπεβλήθησαν σε τεστ, διαπιστώθηκε ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Με τη γνωστοποίηση των κρουσμάτων  ξεκίνησαν οι διαδικασίες ιχνηλάτισης που οδήγησαν στον εντοπισμό ενός ακόμη πρόσφυγα θετικού στον κορωνοϊό, ενώ οι επακόλουθοι έλεγχοι έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο ΚΥΤ στο οποίο διαμένουν πάνω από 4.600 άτομα με ονομαστική χωρητικότητα μόλις 648.