Συνελήφθη ο γονέας που χτύπησε εκπαιδευτικό στα Χανιά για τη χρήση μάσκας

Στη σύλληψη του γονέα, που σήμερα το πρωί επιτέθηκε σε εκπαιδευτικό του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων, προέβησαν οι αστυνομικές αρχές των Χανίων μετά και από την μήνυση  που κατέθεσε εις βάρος του το θύμα της επίθεσης.

Για το περιστατικό εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ σε κοινή τους ανακοίνωση, οι διευθυντές όλων των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων καταδικάζουν το συμβάν, ζητώντας προστασία από τέτοιου είδους περιστατικά.

Η ανάρτηση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για το συμβάν:

Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook:

«Μου αναφέρθηκε περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο στα Χανιά από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα. Επικοινώνησα με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και τους διαβεβαίωσα ότι το Υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια.

Ήδη ζήτησα από την Υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες. Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων, το περιστατικό έλαβε χώρα στο προαύλιο του σχολείου , όταν  μαθητής, συνοδευόμενος από τον 39χρονο πατέρα του, μπήκε στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα.

Σύμφωνα με  πληροφορίες του zarpanews.gr, όταν ο εκπαιδευτικός που ήταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει το παιδί μάσκα, αυτός αρνήθηκε και επιτέθηκε στον καθηγητή, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να καταλήξει στο νοσοκομείο.

 

Προτεινόμενα για εσάς