Χαρδαλιάς: Παράταση των περιοριστικών μέτρων στην Αττική και άρση σε Πάρο και Αντίπαρο

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων, για την πανδημία του COVID-19,  στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, ανάμεσα στις οποίες και η Αττική, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό. Αντιθέτως Πάρος και Αντίπαρος απαλλάσσονται προς το παρόν από το ειδικό περιοριστικό καθεστώς.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την Πάρο και την Αντίπαρο, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι η εικόνα στα δύο νησιά έχει βελτιωθεί σημαντικά και ευχαρίστησε τους κατοίκους για την τήρηση των οδηγιών.

Σε ειδικό καθεστώς Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς

Από σήμερα η Πέλλα, η Πιερία, η Ημαθία και το Κιλκίς τέθηκαν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου. Ως προς αυτό, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: «Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους εκεί να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα. Η εφαρμογή των μέτρων είναι ο μόνος τρόπος για να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Να παραμείνουμε όλοι σε επιφυλακή».

Παράταση των μέτρων στη Αττική

Σχετικά με τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, όπως η περιφέρεια Αττικής, τα μέτρα που ισχύουν παρατείνονται. Πέραν της περιφέρειας Αττικής, επιδημιολογικά επιβαρυμένες έχουν χαρακτηριστεί οι περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης , Λάρισας, Κέρκυρας και Καρδίτσας, καθώς και οι δήμοι Σαντορίνης, Ρόδου, Κω και Βόλου.

Σε αυτές τις περιοχές ισχύει απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, καθώς και ανώτατο όριο 50 ατόμων για δημόσιες εκδηλώσεις και συναθροίσεις.

Ομάδα διαχείρισης «task force» στα σχολεία

Ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι δημιουργείται μια ομάδα διαχείρισης, μια λεγόμενη task force, με τη σύμπραξη των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους περιφερειακούς διευθυντές υγείας αλλά και τους διευθυντές εκπαίδευσης στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία. Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 πμ στα τηλέφωνα 2131510984, 0985, και 0986.