Πυρκαγιά στην Κερατέα: «Έχουν καεί σπίτια», λέει ο δήμαρχος Σαρωνικού – Εκκενώνονται οικισμοί (Video)

Σε πύρινο κλοιό την Τετάρτη η Αττική, με τις φλόγες να εξαπλώνονται σε πολλά μέτωπα και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες, που καίνε ανεξέλεγκτες και εξαπλώνονται εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, που πνέουν σήμερα, ενώ η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας και της Αναβύσσου, έχει κάψει ακόμη και σπίτια.

Μιλώντας στο Open, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου είπε πως «η φωτιά έχει ήδη κάψει κάποια σπίτια και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο. Αλλού σβήνει αλλού αναζωπυρώνεται η φωτιά. Βγάζουμε κόσμο από τα σπίτια του. Δεν έχω εικόνα ακριβώς γιατί ο καπνός είναι πάρα πολύς. Ο αέρας είναι τόσο ισχυρός που δεν μπορούμε να ζυγώσουμε».

Και δεύτερος οικισμός εκκενώθηκε στα Καλύβια

Στο μεταξύ, στην εκκένωση ενός δεύτερου οικισμού, του Ολύμπου, προχώρησαν οι Αρχές λόγω τις πυρκαγιάς που μαίνεται στα Καλύβια του δήμου Σαρωνικού.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν, ο οικισμός Φέριζα και οικοτροφείο στα Καλύβια Αττικής, ενώ τα τριάντα παιδιά από το οικοτροφείο μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, γι’ αυτό και  έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά.

Παράλληλα, όπως τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, έως τώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά για καμένα σπίτια στον οικισμό Φέριζα, όπου έχει φτάσει ωστόσο η φωτιά.

Επί τόπου επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα, με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Νωρίτερα ακόμα μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε έκταση με ξερά χόρτα στα Μέγαρα, η οποία σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίστηκε άμεσα και δεν εμπνέει ανησυχία.