Μαγιορκίνης: «Οι μελέτες για τις μάσκες έχουν αποδείξει πόσο προστατεύουν»

Την συγκρατημένη αισιοδοξία των επιστημόνων εξέφρασε στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα στοιχεία δείχνουν τάση υποχώρησης κάτω από 200 κρούσματα την ημέρα, αλλά καταγράφεται ήπια άνοδος στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών.

Ο καθηγητής απέδωσε τη σημερινή εικόνα στο διάστημα πριν από 7 με 10 μέρες, ενώ υπάρχει και επίπτωση στους ηλικιωμένους.

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως καταγράφεται υποχώρηση κρουσμάτων και σε ηλικίες κάτω των 40 ετών, σχολιάζοντας πως πρόκειται για μερικώς επιτυχή αντιμετώπιση της επιδημίας σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Ο καθηγητής αναφερόμενος στη χρήση της μάσκας τόνισε ότι “η ιατρική δεν είναι δόγμα και πως οι μελέτες για τις μάσκες έχουν αποδείξει πόσο προστατεύουν και το προφίλ ασφάλειας τους είναι θετικό”.

Για τις θεραπείες, τόνισε πως υπάρχει παγκόσμια προσπάθεια να απαντηθούν ερωτήματα, όπως γιατί κάποιοι διατηρούν αντισώματα για περισσότερο χρόνο ή γιατί ορισμένοι εκδηλώνουν πιο ήπια συμπτώματα.

Αναφερόμενος στη δομή της Μόριας, ανακοίνωσε πως από τους 1.100 ωφελούμενους, οι 35 βγήκαν θετικοί στον ιό, ενώ κανένας εργαζόμενος δεν έχει προσβληθεί.