Αιγαίο & Έβρος σε επιφυλακή: Αυξάνεται η ένταση & οι μεταναστευτικές ροές

Δρομολογείται η κατασκευή νέου φράχτη στον Έβρο

Παράλληλα, δρομολογείται η κατασκευή νέου φράχτη στον Έβρο αλλά και η ενίσχυση του παλαιότερου, μετά την υπογραφή της σύμβασης με τέσσερις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες. Όπως είχε συμφωνηθεί στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το έργο θα ολοκληρωθεί άμεσα και αναμένεται ότι θα ξεκινήσει να παραδίδεται τμηματικά σε διάστημα 5-8 μηνών.

Η επιφυλακή στον Έβρο δεν σημαίνει υποχώρηση της εγρήγορσης στο Αιγαίο. Κάθε άλλο.

Ενίσχυση θα υπάρξει και στα νησιά με 530 συνοριοφύλακες που προσελήφθησαν πρόσφατα. Από τους νέους συνοριοφύλακες οι 240 θα πάνε στη Λέσβο, 100 στην Κω, 98 Χίο, 40 Λέρο, 30 Σάμο, 20 Σύμη, 12 Καστελόριζο. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα προσληφθούν 746 νέοι συνοριοφύλακες για να τοποθετηθούν σε Προαναχωρητικά Κέντρα Κράτησης και στα νησιά.

Συνεχίζει να προκαλεί η Άγκυρα

Στο μεταξύ, η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί. Με ανάρτηση στο Twitter το τουρκικό ΥΠΕΘΑ αναφέρει ότι τα πλοία του πολεμικού ναυτικού που προστατεύουν την πορεία του Oruc Reis θα συνεχίσουν με αποφασιστικότητα το καθήκον τους και δεν θα επιτρέψουν «ανομία ή εκφοβισμό στην περιοχή».

Διαβεβαιώσεις για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε λόγο για προωθημένες συζητήσεις με τη Γαλλία. Η κυβέρνηση προσβλέπει στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον Εμμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι στις 10 Σεπτεμβρίου, πριν από τη σύνοδο των χωρών του Νότου που οργανώνει ο Γάλλος πρόεδρος στην Κορσική.