Λαγανάς: Συνωστισμός και ολονύχτια υπαίθρια πάρτι χωρίς μέτρα προστασίας

Νεαροί Βρετανοί τουρίστες αναρτούν σε Instagram και Tik tok τα πάρτι που κάνουν μετά τις 12 το βράδυ σε παραλίες, πλατείες και πάρκα χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό.

Η περιοχή του Λαγανά Ζακύνθου φαίνεται να είναι ο πυρήνας του προβλήματος, όπου παρά τον αγώνα των επιχειρηματιών και της αστυνομίας να τηρήσουν τα μέτρα, οι βρετανοί τουρίστες αγνοούν επιδεικτικά τις οδηγίες προστασίας.

Η αστυνομία επεμβαίνει σε παραλίες και πάρκα, οι τουρίστες όμως πάντα βρίσκουν εναλλακτικές για να συνεχίσουν το πάρτι. Πολλές φορές ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… περήφανοι που δεν τηρούν τα μέτρα.

Οι τιμές των πακέτων για τους νέους είναι εξευτελίστηκες κυμαίνονται από 250 μέχρι 300 ευρώ.

Έρχονται στη χώρας -σχεδόν τσάμπα- πληρώνουν όμως το τίμημα κατά την επιστροφή στην πατρίδα τους, αφού δεν είναι λίγοι οι νεαροί τουρίστες που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Όπως ο Τζέιμς που είναι απομονωμένος στο δωμάτιό του, αφού βρέθηκε θετικός στον ιό μετά από ξέφρενο πάρτι εν πλω στη Ζάκυνθο.

Η Ζάκυνθος είναι πρώτο θέμα στον βρετανικό τύπο, αφού κάθε μέρα κι ένας νεαρός τουρίστας που επέστρεψε από τις διακοπές του βρίσκεται θετικός στον ιό, με τη Σκωτία να επιβάλει καραντίνα δύο εβδομάδων σε όποιον επιστρέφει από την Ελλάδα.