Πύρινα μέτωπα σε Σητεία και Μεσσηνία

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Ξερόκαμπο Σητείας, στην Κρήτη, εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 33 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 13 οχήματα.

Την ίδια ώρα, εξακολουθεί να καίγεται από το μεσημέρι αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ξερόκαμπος του δήμου Οιχαλίας στη Μεσσηνία. Οι δυνάμεις ενσιχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 41 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

Αντιθέτως, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πύρινο μέτωπο σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγιος Νίκων Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, που έκαιγε από χθες.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο (έςω 19:00) εκδηλώθηκαν 58 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 533 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 218 οχήματα και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.