Σκωτία & Ουαλία επιβάλουν καραντίνα για τους εκδρομείς της Ζακύνθου - 20 μαθητές κόλλησαν κορωνοϊό στο νησί

Είκοσι Βρετανοί μαθητές, επέστρεψαν στην πατρίδα τους έχοντας κολλήσει κορωνοϊό στις διακοπές τους στη Ζάκυνθο, με αποτέλεσμα το σχολείο τους να αναγκαστεί να αναβάλει την έναρξη των μαθημάτων.

Οι περισσότεροι από τους μαθητές ήταν τελειόφοιτοι και το σχολείο τους, που επρόκειτο να ξανανοίξει σήμερα, αναγκάστηκε να αναβάλει την έναρξη των μαθημάτων.

«Στο νησί χωρίς μέτρα και ιό»

Ένας από τους μαθητές αυτούς μάλιστα κόμπαζε σε video που ανάρτησε στο Tik Tok, πως στην πτήση προς την Ζάκυνθο, με άλλους περίπου 30 φίλους του, δεν φορούσε μάσκα.

Το video φέρει τη λεζάντα «Πάμε στη Ζάκυνθο χωρίς ουσιαστικά social distancing και κορωνοϊό», ενώ ένας από τους νεαρούς εμφανίζεται σε αεροπλάνο με μάσκα προστασίας κρεμασμένη στον λαιμό του, με τη σημείωση «καμία μάσκα κυβέρνησης δεν μπορεί να με σκοτώσει».

Οι έφηβοι ανάρτησαν και φωτογραφίες τους να κάνουν ηλιοθεραπεία, καθώς και άλλα video, στα οποία φαίνονται να χορεύουν ξέγνοιαστα και να αγκαλιάζονται στη διάρκεια των διακοπών τους στο νησί του Ιονίου.

Εκτός από τους 20 μαθητές του Sir William Borlase’s Grammar School στο Μπάκιγχαμσαϊρ της νοτιοανατολικής Αγγλίας, έχουν διαγνωστεί με τον ιό και συγγενικά τους πρόσωπα.

Βρετανοί συρρέουν από τα μέσα Ιουλίου στη Ζάκυνθο και όσοι επιστρέφουν στην Αγγλία δεν υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα.

Σκωτία & Ουαλία, επιβάλουν καραντίνα στους επισκέπτες της Ζακύνθου

Ωστόσο, λόγω έξαρσης κρουσμάτων που συνδέθηκαν με τέσσερις πτήσεις επιστροφής από το νησί την περασμένη εβδομάδα, η Σκωτία και η Ουαλία επιβάλλουν πλέον καραντίνα σε όσους γυρίζουν από τη Ζάκυνθο, ενώ ασκούνται πιέσεις και στην κυβέρνηση Τζόνσον να κάνει το ίδιο.

Πρόσφατα κατεγράφησαν κρούσματα κορωνοϊού στο Πλίμουθ, όπου περίπου 11 νεαροί διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και πάλι μετά από ταξίδι στη Ζάκυνθο.

Ακυρώνει η TUI

Σάλος είχε προκληθεί και με την πτήση της ΤUI πριν από μερικές ημέρες, από Ζάκυνθο προς Ουαλία. Από την εν λόγω πτήση 16 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, ενώ και οι 193 επιβάτες υποχρεώθηκαν να μπουν σε καραντίνα.

Κάποιοι από τους επιβάτες μιλώντας σε βρετανικά ΜΜΕ καταφέρθηκαν εναντίον συνεπιβατών τους αλλά και της TUI, καθώς κάποιοι «εγωιστές covidiots», όπως τους χαρακτήρισαν, δεν τηρούσαν τα μέτρα, ενώ οι αεροσυνοδοί δεν προσπάθησαν να επιβάλουν την τάξη και την τήρηση των μέτρων.

H TUI ήδη έχει προχωρήσει σε ακύρωση των πακέτων διακοπών  στον Λαγανά.