Με mini καύσωνα δίνει σκυτάλη στον Σεπτέμβριο ο Αύγουστος: Πού θα «χτυπήσει κόκκινο» ο υδράργυρος

Με mini καύσωνα θα κλείσει ο φετινός πολυτάραχος Αύγουστος καθώς από την Παρασκευή έως και την Κυριακή, σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται 39-40 βαθμοί!

Αναλυτικά  η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό τις επόμενες ημέρες:

Παρασκευή 28 Αυγούστου

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, κυρίως της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σάββατο 29 Αυγούστου

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα
ηπειρωτικά κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 30 Αυγούστου

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 37 με 39 και στα νησιά τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 31 Αυγούστου

Γενικά αίθριος καιρός με αυξημένη σχετική υγρασία. Λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Η ορατότητα το πρωί στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, 5 με 7 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Μικρή πτώση θερμοκρασίας από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου – Πρόγνωση

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους μετά το μεσημέρι στα δυτικά και στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.