Πόλη «φάντασμα» η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα-Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκαν τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό και στην Αθήνα, με όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να κατεβάζουν ρολά από τις 12:00 το βράδυ.

Μετά τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, η κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ από χθες, Δευτέρα 17 Αυγούστου, και έως τις 24 Αυγούστου την εφαρμογή των νέων μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού. Στο πλαίσιο αυτό το ωράριο λειτουργίας εστιατορίων και μπαρ άλλαξε, με τους καταστηματάρχες και το κοινό να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.

Εικόνες που παραπέμπουν σε καθολικό lockdown

Η εικόνα της νυχτερινής Αθήνας παραπέμπει πλέον σε εποχές καραντίνας, καθώς από τα μεσάνυχτα και μετά  η πόλη είναι έρημη.Οι υπάλληλοι ολοκληρώνουν άμεσα όλη την αναγκαία προετοιμασία και οι καταστηματάρχες κλείνουν τα καταστήματά τους εγκαίρως.

Στους καταστηματάρχες που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα της κυβέρνησης, θα επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησής τους.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται το κυβερνητικό μέτρο αλλαγής ωραρίου λειτουργίας

Το μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, που τέθηκε σε ισχύ από χθες, Δευτέρα 17 Αυγούστου, πέραν της Περιφέρειας Αττικής, αφορά επίσης όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα.

Το μέτρο ισχύει παράλληλα:

-Στις Περιφέρειες Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
-Στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
-Στους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.