Σύσκεψη στο Μαξίμου για το αυριανό Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την προετοιμασία του αυριανού έκτακτου Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ κατά την οποία την ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα.

Ερντογάν: Η Τουρκία θέλει διάλογο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν σήμερα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης, τις εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο, όπως έγινε γνωστό σε επίσημη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία πιστεύει στην επίλυση των προβλημάτων στην Ανατ. Μεσόγειο υπό το διεθνές δίκαιο, στη βάση του διαλόγου.