Νέες απειλές Tσαβούσογλου για γεωτρήσεις στα 6 μίλια από Ρόδο & Κρήτη - Σε πλήρη ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις μας

Νέες απειλές εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχετικά με την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Συγκεκριμένα προανήγγειλε νέα Navtex για τα τέλη Αυγούστου δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι το ερευνητικό, σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis θα προχωρήσει δυτικότερα και θα πραγματοποιήσει έρευνες.

«Έχουμε καθορίσει τα δυτικά όρια της υφαλοκρηπίδας μας, όπου στα τέλη Αυγούστου θα παραχωρήσουμε οικόπεδα και θα πραγματοποιήσει το Oruc Reis έρευνα σε αυτή την περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία θα εκδώσει μέχρι το τέλος Αυγούστου άδειες για σεισμογραφικές έρευνες και εξορύξεις σε νέες περιοχές της ανατολικής Μεσογείου και θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της εκεί. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Άγκυρα, η τουρκική υφαλοκρηπίδα φτάνει στα όρια Ρόδου, Καρπάθου, Κάσου και Κρήτης και συγκεκριμένα στα 6 μίλια.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. Πλοία του ελληνικού στόλου πλέουν δίπλα στο Oruc Reis, το οποίο έχει εισέλθει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας ενώ -σε διπλωματικό επίπεδο-το υπουργείο Εξωτερικών διαμήνυσε προς την Άγκυρα ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό.