Εντείνονται τα μέτρα ενόψει Δεκαπενταύγουστου: Χωρίς λιτανείες & πανηγύρια φέτος (Video)

Νέα έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού, καθώς εντείνεται η ανησυχία των Αρχών για την ανοδική πορεία που παρουσιάζει η πανδημία στη χώρα μας.

Σε αυτά περιλαμβάνονται η απαγόρευση των λιτανειών για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις. Παράλληλα, παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα και μπαρ, ενώ όσοι επισκέπτες έρχονται από τη Μάλτα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στη χώρα.

29 τα κρούσματα στον Πόρο – Ενεργοποιήθηκε το 112

Στα 29 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στον Πόρο. Επιπλέον, αναμένονται τα αποτελέσματα και άλλων 132 τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση της διασποράς του ιού.

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ενεργοποιήθηκε το 112 στον Πόρο, που έστειλε σε όσους βρίσκονται στο νησί το ακόλουθο μήνυμα:

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή στο νησί ισχύουν τα εξής μέτρα:

●  Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Μεγάλη διασπορά στις υγειονομικές μονάδες

Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να χτυπά υγειονομικούς και ασθενείς, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, συνεχίζεται η μόλυνση των εργαζομένων εκεί, καθώς πολλά δείγματα προσωπικού είναι ελαφρώς θετικά και επαναλαμβάνονται πέραν των 9 επιβεβαιωμένων έως τώρα.

Στο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη , έξι ασθενείς βρέθηκαν θετικοί έως τώρα στην ουρολογική και παθολογική κλινική που συστεγαζονται και τέσσερις νοσηλεύτριες θετικές στον κορωνοϊό από την ουρολογική κλινική.

«Τέτοια διασπορά δεν υπήρξε στα νοσοκομεία ούτε στη κορύφωση της πανδημίας», σχολιάζει ο κ. Γιαννακός, ο οποίος καταγγέλλει καθυστερήσεις και ολιγωρίες στον τακτικό εργαστηριακό έλεγχο στο προσωπικό.