Υποχρεωτική η χρήση μάσκας & στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

Νέα μέτρα για να μπει «φρένο» στην αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού έλαβε η κυβέρνηση, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία αποφασίστηκε πώς πλέον υποχρεωτική καθίσταται η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Το μέτρο για υποχρεωτική χρήση μάσκας και στο κατάστρωμα, εισηγήθηκε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά από την διεύρυνση της πληρότητας στα πλοία από το 65% στο 85%  και η εισήγησή του, έγινε δεκτή.

Η τηλεδιάσκεψη είναι σε εξέλιξη, αλλά το εν λόγω μέτρο ανακοίνωσε ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, διευκρινίζοντας πως αυτό θα ισχύει έως τις 18 Αυγούστου.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις Πέτσα:

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τα νέα δύο μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα είναι:

  • Χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους των πλοίων μέχρι 18 Αυγούστου.
  • Παρατείνεται μέχρι 18 Αυγούστου οι εργάτες γης δεν έχουν δικαίωμα επανεισόδου στη χώρα

Στη συνέχεια σημείωσε ότι: «Ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων σε όλη τη χώρα. Η κυβέρνηση χτυπά το κουδούνι της αφύπνισης σε όλους τους πολίτες. Ήδη από την Παρασκευή ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και το πλαφόν των 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις. Ενώ επίσης ισχύει και η απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι το τέλος Αυγούστου».

Τέλος ανέφερε ότι θα πραγματοποιείται 3 φορές την εβδομάδα η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας και τα επιστημονικά επιτελεία.

Οι συσκέψεις αυτές θα γίνονται για να καταγράφονται οι εξελίξεις, να αξιολογούνται τα δεδομένα και να αναπροσαρμόζεται κατάλληλα η δράση μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «Η Ελλάδα κατάφερε να ελέγξει τα κρούσματα κορωνοϊού από τον τουρισμό. Μεγαλύτερος εχθρός ο εφησυχασμός στο εσωτερικό. Απειλή, οι χερσαίες πύλες εισόδου και ο συγχρωτισμός για διασκέδαση και στα ΜΜΜ».

Και συμπλήρωσε ότι «πρέπει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να είναι σε αυξημένη εγρήγορση για τους επόμενους μήνες, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί το εμβόλιο του κορωνοϊού».

Ενώ τόνισε επίσης, ότι: «Το μέτρο της απαγόρευσης ορθίων στα μπαρ συνδυάστηκε με την επέκταση της στήριξης εργαζομένων σε αναστολή, γιατί η κυβέρνηση νοιάζεται για τους εργαζόμενους».