Στα 202 τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα – Κατέληξε 57χρονος στο «Σωτηρία»

Ένας άντρας 57 ετών κατέληξε σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου από κορωνοϊό.
Ο άντρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία από τις 14 Απριλίου, προερχόμενος από το Σισμανόγλειο.

Έτσι τα θύματα από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έφτασαν τα 202.

Από εκεί και πέρα παραμένει η ανησυχία στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό. Μπορεί η κατάσταση να δείχνει ελεγχόμενη, πλην όμως, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν επιτρέπει εφησυχασμούς από τους ειδικούς μα περισσότερο από τους πολίτες.

Ήδη την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα υπήρξαν 193 κρούσματα. Οι αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό, ήταν μέχρι χθες Σάββατο θυμίζουμε, 201. Οι 66 (32,8%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 96,0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στο μεταξύ, τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξαν το κλείσιμο των συνόρων με τις βαλκανικές χώρες και η καλύτερη συμμόρφωση της πλειονότητας των πολιτών στα ατομικά μέτρα προστασίας επισημαίνουν οι επιστήμονες ως μια πρώτη αξιολόγηση του Ιουλίου.

Αν και παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς η διασπορά του ιού συνεχίζεται με αργούς μεν, σταθερούς δε ρυθμούς -στα αστικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης λίγο υψηλότερους-, θεωρούν πως για την ώρα η κατάσταση δείχνει σταθερή. Φυσικά πάντα υπάρχει το «αλλά».