Μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές: Κάηκαν σπίτια & πυροσβεστικό όχημα - Πιθανή αιτία ο εμπρησμός

Το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εμπρησμό η καταστροφική φωτιά που ξέσπασε χθες στις Κεχριές αφήνει ανοικτό, ο Δήμαρχος Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος, ενώ επισημαίνει ότι η πυρκαγιά εκτείνονταν σε μέτωπο 12 χλμ.

«Μπορεί πλέον να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η πυρκαγιά στις Κεχριές συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις», επισήμανε το βράδυ στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Νανόπουλος σημείωσε, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε δύο σημεία, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη και κοντά στον οικισμό Γαλατάκι.«Η προσπάθεια τη νύχτα ήταν να εμποδιστεί να φτάσει η φωτιά σε σπίτια» είπε ο κ. Νανόπουλος στο MEGA.

Ερωτηθείς για τα αίτια της πυρκαγιάς ο ίδιος απάντησε ότι «θεωρώ ότι θα υπάρξει υλικό από τις κάμερες στο στρατόπεδο που θα μας δείξει πώς ξεκίνησε η φωτιά καθώς περίοικοι κατέθεσαν ότι είδαν κάποιες κινήσεις στην περιοχή».

Με το πρώτο φως δόθηκε η εντολή για ρίψεις νερού από 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, ενώ στο έδαφος επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα το ΜΕΤΠΕ με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Στο σημείο παραμένει και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης για τον καλύτερο συντονισμό και διαμοιρασμό των δυνάμεων.

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει τους πυροσβέστες είναι οι έντονοι άνεμοι που επικρατούν και σήμερα στην περιοχή και οι οποίοι προκαλούν αναζωπυρώσεις μέσα στην καμμένη περιοχή σε δύσβατα και δυσπρόσιτα μέρη.

Εκκενώθηκαν οικισμοί – Κάηκαν σπίτια & ένα πυροσβεστικό όχημα

Αναφορικά με τους οικισμούς που έχουν εκκενωθεί, έπειτα από προτροπή της Πυροσβεστικής και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, επισημαίνεται, πως δίνεται μάχη, ώστε να μην κινδυνεύσουν περιουσίες, ωστόσο μερικά σπίτια δεν γλίτωσαν από την καταστροφική μανία της πυρκαγιάς.

Καλύτερη εικόνα το μεσημέρι, συνεχείς ωστόσο οι αναζωπυρώσεις

Το μεσημέρι η μεγάλη πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, έδειξε να τίθεται υπό έλεγχο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Προβληματίζει, όμως, η πρόβλεψη για ενίσχυση των ανέμων, που προκαλεί συνεχείς αναζοπυρώσεις και τροφοδοτεί την ένταση της φωτιάς. «Βελτιώνεται πλέον η εικόνα της πυρκαγιάς, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, γιατί σύμφωνα με την πρόβλεψη για τον καιρό, από το μεσημέρι αναμένεται ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι είχαν κοπάσει τη νύχτα», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου.

Όπως επισημαίνει ο κ.Βαθρακογιάννης, έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά, αλλά η Πυροσβεστική δεν έχει, έως αυτή την ώρα, επίσημη ενημέρωση για το αν έχουν καεί οικίες.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από χθες το μεσημέρι που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί (Siemens, Αγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάννο και Αγιος Ιωάννης), καθώς και μια παιδική κατασκήνωση.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 15 τμήματα πεζοπόρων, ενώ από αέρος συντρέχουν πλέον 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ τις ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.