Ανοίγουν ξανά οι φάκελοι για τις πυρκαγιές σε Κύθηρα και Μάνη το 2017

Μετά τις αποκαλύψεις από τα ηχητικά ντοκουμέντα στο Μάτι, για την προσπάθεια συγκάλυψης της τραγωδίας, ανοίγουν εκ νέου οι φάκελοι για τις πυρκαγιές στα Κύθηρα και τη Μάνη.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την «Καθημερινή» και επιβεβαιώθηκαν από τις καταθέσεις του αξιωματικού της Πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου στον ανακριτή που έχει αναλάβει τις έρευνες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Οι κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελίες Πειραιά και Γυθείου έδωσαν ήδη σχετικές παραγγελίες προκειμένου να επανεξαταστούν  οι υποθέσεις για τις πυρκαγιές του 2017 και να επανελεγχθούν οι δικογραφίες υπό το φως των πρόσφατων αποκαλύψεων του αξιωματικού της Πυροσβεστικής.

Αφορμή για την επανεξέταση των δύο υποθέσεων αποτέλεσε η ηχογραφημένη συνομιλία που κατέθεσε στη δικαιοσύνη  ο πραγματογνώμονας της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Λιότσιος, στην οποία ο πρώην αρχηγός του Σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος, κάνει λόγο για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ αξιωματικών, με μεθοδεύσεις που θέτουν σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ. πρώην αρχηγό του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά… Έτσι παίζεται το παιχνίδι».