Νέα μέτρα μετά τα αυξημένα κρούσματα στον Προμαχώνα: Μόνο με αρνητικό μοριακό τεστ, η είσοδος στην Ελλάδα (Video)

Νέα μέτρα ανακοίνωσε μετά την έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μέτρα τα οποία λαμβάνει η κυβέρνηση, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τόνισε, πως «δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση. Το άνοιγμα της χώρας πρέπει να γίνεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών».

Επέμεινε δε, στην αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων που έχουν προβλεφθεί, στην εντατικοποίηση των ελέγχων και στη λήψη πρόσθετων προστατευτικών μέτρων, ειδικά στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Με την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό και μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, και τον εντοπισμό τουλάχιστον 29 νέω κρουσμάτων μεταξύ των επισκεπτών της χώρας, στον Προμαχώνα, η λήψη νέων μέτρων κρίθηκε απαραίτητη και ανακοινώθηκε με την έξοδο του κ. Πέτσα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας:

1. Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους, από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020 από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

2. Η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, περιορίζεται στις 24, από 48 ώρες, πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

3. Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για το λόγο αυτό, δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους, πάνω από 300, ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

 Δείτε τις ανακοινώσεις, στο Video:

Η υποχρέωση συμπλήρωσης του PLF παραμένει σε ισχύ ο ελάχιστος συμπλήρωσης και περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Όπως επισήμανε ο κ. Πέτσας, δεκάδες κλιμάκια θα κάνουν ελέγχους – πάνω από 300 έλεγχοι θα διεξαχθούν – σε όλη την Ελλάδα έως και την Κυριακή.

Η Κυβέρνηση αξιολογεί συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και λαμβάνει τις αποφάσεις της, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, επομένως δεν αποκλείεται η λήψη περαιτέρω μέτρων, όπου και όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.

Προτεινόμενα για εσάς