Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της, για την Βρετανία από τις 15 Ιουλίου

Το άνοιγμα των συνόρων της Ελλάδας για την Βρετανία, από τις 15 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε επιπλέον, πως σε ό,τι αφορά τη Σουηδία, παρακολουθούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Είμαστε μία από τις λίγες χώρες που εξακολουθεί να κάνει στοχευμένους ελέγχους ταξιδιωτών» είπε διευκρινίζοντας πως όλοι οι επισκέπτες συμπληρώνουν ειδικό έντυπο 48 ώρες πριν την άφιξή τους και λαμβάνουν QR Code.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στη «λευκή λίστα» με τις χώρες από όπου οι ταξιδιώτες θα γίνονται δεκτοί από τις 10 Ιουλίου χωρίς να έχουν υποχρέωση 14ημερης καραντίνας.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση «μπλόκαρε» από σήμερα τα ξημερώματα και τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουλίου την είσοδο Σέρβων υπηκόων στην Ελλάδα εξαιτίας του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στη βαλκανική χώρα, η καμπύλη της οποίας κατά τους ειδικούς «δείχνει» δεύτερο κύμα.

Η απόφαση αυτή αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την «εύθραυστη» κατάσταση που διαμορφώνεται φέτος στον τουρισμό λόγω του ιού, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαίες η καθημερινή αξιολόγηση των δεδομένων και η μεταστροφή των πολιτικών όταν κρίνεται αναγκαίο. Ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων, άλλωστε, είναι σημαντικός καθημερινά – χθες από τα εννέα νέα περιστατικά, τα επτά εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου.

Βάσει πληροφοριών, το ποσοστό των θετικών Σέρβων υπηκόων σε σχέση με το σύνολο των Σέρβων που περνούσαν στη χώρα μας μέχρι και χθες ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

Ο Προμαχώνας, άλλωστε, έχει αναδειχθεί σε ευάλωτο σημείο, με αρκετές θετικές διαγνώσεις προερχόμενες από τα Βαλκάνια. Για το λόγο αυτόν, αποφασίστηκε η αύξηση της ικανότητας για τέστινγκ στη συγκεκριμένη πύλη εισόδου, όπως προκύπτει από πληροφορίες. Σημειώνεται ότι στον Προμαχώνα βρισκόταν το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.