Ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης των πανηγυριών, μετά τις πρωτοφανείς εικόνες συνωστισμού

«Τα έχουμε ξαναπεί. Ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει αλλά ο ιός δεν ξέρει από αυτά», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο κ. Βατόπουλος, τόνισε πως ο ιός μεταδίδεται με τα σταγονίδια, συνεπώς μεγάλη μερίδα του κόσμου, έχοντας μπερδευτεί, αυξάνει τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του, ενώ μεταξύ άλλων, ανέφερε πως συγκεντρώσεις όπως αυτές στον Αλίαρτο και στο Γουδή, όπου τα τραπέζια στήθηκαν σε ανοιχτό χώρο, αλλά κοντά το ένα στο άλλο και χωρίς καμία εμφανή προφύλαξη, να τηρείται από πλευράς των συνδαιτημόνων, ενώ την ίδια ώρα, υπήρχε πολύ κόσμος που χόρευε ο ένας δίπλα στον άλλο, συμπεριφορές, που μπορούν να αποτελέσουν βόμβα μετάδοσης του ιού.

Μάλιστα, σχολίασε πως ίσως πρέπει να τεθεί θέμα απαγόρευσης στα πανηγύρια.

Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος υπενθύμισε πως πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και να φοράμε μάσκα. «Μπορεί να μην είναι αρεστή αλλά αυτή είναι η κατάσταση και αυτό πρέπει να κάνουμε», ενώ αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Σερβίας που ήταν μια χώρα που δεν είχε πολλά κρούσματα και μέσα σε 2-3 μέρες έχουν τεράστιο πρόβλημα το οποίο μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε χώρα.