Αλλάζει το τοπίο στο Σύνταγμα - Έναρξη των παρεμβάσεων για τον "Μεγάλο Περίπατο"

Λίγα λεπτά μετά τις 10 χθες το βράδυ ξεκίνησαν  οι παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της υλοποίησης του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας.

Μπουλντόζες και νταλίκες έπιασαν δουλειά στην κάτω πλευρά της πλατείας, όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας. Στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ ξηλώθηκαν από το σημείο, ενώ η Τροχαία ρύθμιζε την κυκλοφορία στο σημείο, με αποτέλεσμα οι οδηγοί που κινούνταν στην περιοχή, να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα και καθυστερήσεις.

Όπως και στην περίπτωση των αλλαγών στην Πανεπιστημίου ή την Βασιλίσσης Όλγας, η κρίσιμη ημέρα θα είναι η αυριανή, όταν και χιλιάδες εργαζόμενοι στο κέντρο, αλλά και όσοι διέρχονται από το Σύνταγμα, θα έρθουν αντιμέτωποι με μία ακόμη αλλαγή στις συνήθειες κυκλοφορίας και μετακίνησής τους, στην οποία θα κληθούν εκ νέου να προσαρμοστούν.

Στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως), προεκτείνεται το πεζοδρόμιο. Κατ’ αυτό τον τρόπο, αποδίδονται στους πεζούς δύο επιπλέον λωρίδες. Πρόβλεψη για τη συνέχιση της ειδικής λωρίδας για ποδηλάτες δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα.

Στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος στο εξής θα απομείνουν τρεις λωρίδες ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα αποκλειστικά για τα λεωφορεία. Ειδικά, δε, γι’ αυτά, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως, θα δημιουργηθεί εσοχή για την στάση τους. Η συνηθισμένη, πιάτσα ταξί σχεδόν σε όλο το τόξο, από την Καραγιώργη Σερβίας έως τη Μητροπόλεως, καταργείται.

Προς το παρόν, από το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου θα μπορούν να διέρχονται και να κάνουν στάση για επιβίβαση/αποβίβαση τα ΜΜΜ όσο και τα ταξί. Η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία θα βρίσκονται διαρκώς εκεί, με αυξημένη παρουσία, για τον συστηματικό έλεγχο της στάσης και της στάθμευσης, στο σύνολο των οδών της περιοχής αλλά και προκειμένου να δίνουν πληροφορίες για τις εναλλακτικές διαδρομές.