Μεγάλη φωτιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας - Κλειστή η Εθνική Οδός στο ύψος Κάστρου

Μεγάλη φωτιά μαίνεται αυτήν την ώρα στην περιοχή του Μαρτίνου στη Φθιώτιδα. Ήδη στην περιοχή επιχειρούν 64 συνολικά πυροσβέστες με 17 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρων, ενώ 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο επιχειρούν από αέρος.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται με υδροφόρες, αλλά και μηχανήματα έργων που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Στερεάς και το δήμο Λοκρών.

Η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε δίπλα από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, σε ξερά χόρτα και έχει πάρει διαστάσεις μέχρι τις ανεμογεννήτριες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά καίει δασική έκταση και συγκεκριμένα πουρνάρι και πεύκα.

Πρόκειται για αρκετά μεγάλο πύρινο μέτωπο το οποίο βρίσκεται κοντά στο χωριό ωστόσο δεν απειλεί την κατοικημένη περιοχή.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να περιορίσουν το μέτωπο στο Μαρτίνο και στην Λάριμνα, με την φωτιά να καίει προς το Κάστρο.

Σε ό,τι αφορά το εθνικό δίκτυο τα αυτοκίνητα εκτρέπονται από εναλλακτικές διαδρομές, κυρίως μέσα από το Μαρτίνο, για να αποφύγουν το κρίσιμο σημείο το οποίο είναι καλυμμένο με πολύ πυκνό καπνό .

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία από τον κόμβο του Μαρτίνου έως τον κόμβο στην περιοχή του Κάστρου και οι οδηγοί κινούνται μέσα από τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα, Άγιος Ιωάννης, Κόκκινο για να βγουν και πάλι στην εθνική οδό.

«Είναι πολύ δύσκολα ακόμη, καθώς οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί» σημειώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα Θανάσης Καρακάτζας που είναι στο μέτωπο της φωτιάς.