Τον γύρο του κόσμου έκανε το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης

"Έπαιξε" σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ

Σε όλο το κόσμο ταξίδεψε η εικόνα με την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, όπου έδωσε σαφές μήνυμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα.

Τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης εκφράζουν για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον τους για το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας με αφορμή την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαντορίνη.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανοίξει για τους τουρίστες, μεταφέροντας το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Ενδεικτικά δημοσιεύματα από το γαλλικό ΑFP και το “Bangkok Post”:

«Ελάτε στην Ελλάδα»

Με φόντο την μαγευτική Καλντέρα και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε το βράδυ του Σαββάτου ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται για ένα ιδιότυπο καλοκαίρι που δεν μοιάζει με άλλα που ζήσαμε, καθώς η πανδημία «μας ανάγκασε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, τον τρόπο που δουλεύουμε, το πώς χαιρετάμε ο ένας τον άλλο, ακόμη και το πώς προσπαθούμε τελικά να διαφυλάξουμε τη φήμη μας ως ένας εμβληματικός τόπος διακοπών».

Μέσω της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους ανταποκριτές ξένου Τύπου, κάλεσε τον κόσμο από το εξωτερικό να επισκεφθεί την Ελλάδα και να απολαύσει στη χώρα μας τις καλοκαιρινές διακοπές του.

«Το φετινό καλοκαίρι θα είναι μοναδικό και δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πλέον περνάμε σε μία νέα κανονικότητα, βεβαίως αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα γιατί το ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι μόνο το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα, είναι άποψη όπως αναφέρει και η εκστρατεία μας», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Προχωράμε μπροστά», είπε και συμπλήρωσε: «Σήμερα το μήνυμά μου είναι απλό: «Ελάτε στην Ελλάδα». Από τη Δευτέρα ανοίγουν τα αεροδρόμια σε ορισμένους ταξιδιώτες, ενώ από την 1η Ιουλίου ανοίγουν σε όλους. Με ενδιαφέρει η Ελλάδα να είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός για το καλοκαίρι».