Κλείνουν για 10 ημέρες, 4 σχολεία στην Ξάνθη: Καθηγητής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Συναγερμός σήμανε και πάλι στην Ξάνθη καθώς δάσκαλος, ο οποίος μάλιστα δίδασκε σε τέσσερα Δημοτικά Σχολεία,  βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμοδίων, οι οποίοι ενημέρωσαν τόσο τον ΕΟΔΥ όσο και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και το Υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα από το πρωί της Τετάρτης, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, τα σχολεία να μην δέχονται τους μαθητές και να περιμένουν τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων, ώστε να λάβουν οδηγίες και να ακολουθήσουν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο ασφαλείας.

Για 10 ημέρες κλειστά θα είναι 4 σχολεία όπου δίδασκε ο εκπαιδευτικός που διαγνώσθηκε θετικός στον Covid-19, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και δύο Δημοτικά Σχολεία, 15ο και 20ο στο Δροσερό Ξάνθης.

Ο καθηγητής της αγγλικής γλώσσας,  βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του, σε καλή κατάσταση ευτυχώς, χωρίς η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία, γι΄αυτό και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Έχουν ωστόσο ιχνηλατηθεί όλες οι επαφές από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, έτσι ώστε να υποβληθούν σε τεστ και όλα τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.