Ζάκυνθος: Σε ύφεση η πυρκαγιά στις Μαριές - Οι φλόγες απείλησαν το χωριό

Εντολή εκκένωσης του χωριού δόθηκε τη νύχτα από τον Νίκο Χαρδαλιά

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον  η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή Μαριές, στο νησί της Ζακύνθου.

Στη διάρκεια της νύχτας, οι φλόγες απείλησαν το χωριό Μαριές και πούλμαν έφτασαν στην περιοχή προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοι, πράγμα που τελικά δεν χρειάστηκε να γίνει.
Να σημειωθεί, ότι υπό την απειλή οι φλόγες να κάψουν το χωριό, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε εντολή να γίνουν όλες οι ενέργειες για την εκκένωσή του.

Αυτή την ώρα 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, αλλά και υδροφόρες του δήμου Ζακύνθου συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης, ενώ τις προσπάθειες συνδράμουν δύο ελικόπτερα.

 
H τελευταία ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Το χρονικό των ενεργειών καταγράφηκε ως εξής από το www.imerazante.gr:

02:53 Πριν 45 λεπτά με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά ζητήθηκε να εκκενωθεί το χωριό Μαριές. Αμέσως κινητοποιήθηκσν άπαντες! Άρχισε να χτυπά η καμπάνα του χωριού, οι αστυνομικοί χτυπούσαν τις πόρτες των σπιτιών και ενημέρωναν τον κόσμο, ενώ η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου, με επικεφαλής την υπεύθυνη Μαρία Μουζάκη είχε μεριμνήσει για λεωφορεία και ξενοδοχεία! Τελικά, την τελευταία στιγμή ο καιρός γύρισε και το χωριό σώθηκε!!! Πάντως, όλοι είναι σε ετοιμότητα…

03:00 Σε περίπου 2 ώρες από τώρα θα έρθει Super Puma που θα φέρει 10 ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες, ενώ με το πρώτο καράβι θα καταφτάσουν 20 πυροσβεστικά οχήματα με 40 άνδρες και ένα ακόμα Super Puma με το συντονιστικό τμήμα της Πολιτικής Προστασίας.

03:35 Μέχρι αυτή την ώρα το χωριό Μαριές δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα. Βέβαια η πύρινη λαίλαπα καίει ότι βρει μπροστά της και πάντα είναι απειλητική…

04:14 Τελευταία ενημέρωση είναι ότι σε καλό δρόμο πηγαίνει η πυρκαγιά καθώς δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και είναι κοντά στο να τεθεί υπό έλεγχο. Αεροπορικώς αναμένεται στο νησί και ο διοικητής της Π.Υ. Χρήστος Καλογερόπουλος που απουσίαζε.