Οι Τούρκοι στον Έβρο, «θέλουν να τεστάρουν τα αντανακλαστικά μας»

«Είχαμε και εμείς χτες το βράδυ την πληροφορία για κινητικότητα. Δεν επιβεβαιώνεται, ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο», ανέφερε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος παρατηρείται μια μικρή αυθόρμητη κινητικότητα, όπως και άλλες φορές στο παρελθόν, ενώ πηγές από το Μαξίμου  διαβεβαιώνουν, ότι δεν υπάρχει κινητικότητα στον Έβρο, είμαστε πάντως σε εγρήγορση.

Πόλεμος προπαγάνδας» από Τουρκία με νέο κύμα προσφύγων στα σύνορα ...

Το πρωί της Πέμπτης ωστόσο, λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες για μετακινήσεις μεταναστών με λεωφορεία στην Αδριανούπολη, ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας, κάνει λόγο για ροή μεταναστών σε γκρουπ που είναι ωστόσο διαχειρίσιμη.

«Προσπαθούν να περάσουν και με βάρκες το ποτάμι. Συγκεντρώνονται όχι σε βαθμό που να μας προκαλούν ανησυχία. Υπάρχει κινητικότητα, είμαστε σε ετοιμότητα», είπε συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Χαρέλας στον ΣΚΑΪ εκτιμώντας μάλιστα, ότι με την προώθηση προσφύγων και μεταναστών, κατά κύματα εκ νέου τις τελευταίες ημέρες, οι Τούρκοι, «θέλουν να τεστάρουν τα αντανακλαστικά μας».