Επεισόδια έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην πορεία για τον Τζορτζ Φλόιντ με προσαγωγές - Σπασμένες βιτρίνες στο Κολωνάκι

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο προσαγωγές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε νωρίτερα έξω από την Αμερικανική πρεσβεία.

Τα επεισόδια ωστόσο δεν έλειψαν ούτε από αυτήν την πορεία, καθώς λίγο μετά τις 20:30 διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν παρατεταγμένες έξω από την πρεσβεία, ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους απορριμμάτων. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών οι οποίες απάντησαν με χημικά.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο προσαγωγές. Η συγκέντρωση έχει διαλυθεί, ωστόσο ομάδα διαδηλωτών κατευθύνεται στα Εξάρχεια.

Επιπλέον, αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στο Κολωνάκι, ενώ άγνωστοι πέταξαν πέτρες εναντίον κλούβας των ΜΑΤ στην Ηρώδου Αττικού. Στο Κολωνάκι, μάλιστα, οι αστυνομικοί κυνήγησαν τους νεαρούς ακόμα και στην κεντρική οδό Τσακάλωφ.

Λόγω της πορείας και των επεισοδίων έκλεισαν η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».

Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 19:30 από το Σύνταγμα ως ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές στις ΗΠΑ, φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα.

Ο αριθμός των διαδηλωτών κυμαίνεται στους 2.000, ενώ η αμερικανική πρεσβεία είναι θωρακισμένη, με τουλάχιστον 10 κλούβες ΜΑΤ.

Δείτε φωτογραφίες που εξασφάλισε το “Πρώτο Θέμα”: