Μόλις 2 νέα κρούσματα & κανένας θάνατος από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο

Μόλις 2 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο Πτέραρχος Δημητρης Χατζηγεωργίου, κατά την τακτική ενημέρωση της Κυριακής, από το υπουργείο Υγείας και τόνισε ότι επιδημιολογικά πάμε πάρα πολύ καλά,γεγονός, που κατά πάσα πιθανότητα, θα επιτρέψει και το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, θέμα για το οποίο ανακοινώσεις αναμένουμε αύριο Δευτέρα.

Τα κρούσματα στην χώρα μας συνολικά είναι 2.838, ενώ ευτυχές στοιχείο το γεγονός, ότι το τελευταίο εικοσοτετράωρο, δεν υπήρξε κανένας καταγεγραμμένος νέος θανατος από κορωνοϊό, με τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα, να παραμένει στους 171, ενώ 100 ασθενείς έχουν εξέλθει απότις ΜΕΘ, ενώ 19 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη. Οι 6 (33,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 82,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 

Tο 55,2%, από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων αφορά άνδρες. Από αυτά, 626 (21,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.635 (56,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δεν έχουμε νέους καταγεγραμμένους θανάτους ενώ μέχρι σήμερα 171 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα. Οι 50 ήταν γυναίκες (29,2%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συνολικά έΕχουν συνολικά ελεγχθεί 153.963 κλινικά δείγματα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κου Χατζηγεωργίου, ο οποίος τις Κυριακές αντικαθιστά στην καθιερωμένη ενημέρωση τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα,, έχουν καταγραφεί 340.000 θάνατοι παγκοσμίως.

Για το άνοιγμα εστιατορίων είπε ότι πρέπει να συμβεί με λογική και με προσοχή και  δεν σημαίνει ότι ξαναγυρνάμε στις παλιές μας συνήθειες. Επίσης επανέλαβε ότι υπάρχουν όρια στον επιτρεπτό αριθμό ατόμων ανά τραπέζι και ότι είναι καλύτερα να πάμε στα εστιατόρια με την οικογένεια μας και όχι με άτομα που έχουμε να δούμε καιρό.

Επίσης στάθηκε πολύ στο ότι θα πρέπει να επιλέγουμε το σωστό κατάστημα δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο αν τηρούνται τα μέτρα πρόληψης και κατά την παρούσα περίοδο τουλάχιστον,  να προτιμάμε τις εξόδους με ανθρώπους από το στενό μας περιβάλλον.