"Κατακλυσμός" στη Χαλκιδική - "Πνίγηκαν" Νέα Μουδανιά και Κασσάνδρα [photos]

Έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας

Το άγριο πρόσωπό του δείχνει ο καιρός, με σφοδρές καταιγίδες να πλήττουν πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Έντονα φαινόμενα σε Χαλκιδική

Από το μεσημέρι πλήττεται η Χαλκιδική με έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιοχές της βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το κύμα κακοκαιρίας έπληξε τις δυτικές περιοχές του νομού

Όπως μεταδίδει το halkidikinews.gr, στα Νέα Μουδανιά η σφοδρότητα της βροχής ήταν τόσο έντονη που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και για αρκετή ώρα η κυκλοφορία μέσα στην πόλη διεξαγόταν με δυσκολία.

Η περιοχή του Κλειστού Γυμναστηρίου έγινε λίμνη, σπίτια και αυλές πλημμύρισαν, ενώ οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι ο Δήμος δεν καθάρισε έγκαιρα τα φρεάτια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις στα Ν. Μουδανιά και σε περιοχές της Κασσάνδρας για απάντληση υδάτων σε σπίτια και καταστήματα.

Σε περιοχές της Κασσάνδρας βρέχει ασταμάτητα και οι δρόμοι σε πολλά σημεία είναι πλημμυρισμένοι. Στην παραλία της Φούρκας ο δρόμος μπροστά στο ξενοδοχείο “Ολύμπιον” είναι απροσπέλαστος από τα νερά της βροχής. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου και μέλη της Βάσης Ετοιμότητας Κασσάνδρας ΟΦΚΑΘ είναι σε επιφυλακή.

 

Σιθωνία – Ν. Μαρμαράς – Ορμυλια

Όπως μεταδίδει επίσης το halkidikinews.gr, στη Σιθωνία το μπουρίνι πέρασε από την περιοχή με κεραυνούς και αστραπές. Οι εικόνες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα από το λιμάνι του Ν. Μαρμαρά και από την Ορμύλια, όπου στο βάθος του κάμπου της πέφτουν κεραυνοί, είναι εντυπωσιακές.

 

Πλημμύρες και Διακοπή ρεύματος σε Θεσσαλονίκη

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε και την Θεσσαλονίκη νωρίτερα, με πλημμύρες που οδήγησε σε συμφόρηση στους δρόμους και διακοπή ρεύματος.

 

Διαβάστε ακόμα: Σφοδρό χαλάζι στο Κιλελέρ – Άσπρισε ο τόπος [photos-video]