Ομόφωνα ένοχοι για βιασμό & ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού οι δράστες στην υπόθεση Τοπαλούδη (Video)

Με την ομόφωνη καταδίκη τόσο των δικαστών, όσο και των ενόρκων, ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Μαϊου μία από τις πιο σημαντικές και πιο συγκλονιστικές δίκες της δεκαετίας. Η δίκη για τον ομαδικό βιασμό και την άγρια εκ προθέσεως δολοφονία της μόλις 21 ετών φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στην Ρόδο.

Ομόφωνα ένοχοι για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τοπαλούδη, που σόκαρε την Ελλάδα.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του επί της ενοχής των δύο νεαρών κατηγορουμένων και η διαδικασία συνεχίζεται με το αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά, ώστε να ανακοινωθεί η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου επί των ποινών.

Είχε προηγηθεί η πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας, Αριστοτελείας Δόγκα, η οποία είχε ζητήσει χωρίς καμία αμφιβολία, όπως ανέφερε την ενοχή των δυο κατηγορουμένων,  της υπόθεσης. Του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου συγκατηγορουμένου του.

Οι δυο κατηγορούμενοι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή τους, η οποία συνεπάγεται για αυτούς, -σε περίπτωση που δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά-, την ποινή της ισοβίου κάθειρξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία καθυστέρησε λίγο, ενώ πλήθος κόσμου είχε μεταβή στο δικαστήριο, σε συμπαράσταση των  γονέων της Ελένης και εν αναμονή της καταδίκης των δραστών. Πολλοί και οι συγγενείς, οικείοι και φίλοι, που στηρίζουν επί τόπου την οικογένεια, όλο αυτό το διάστημα της πολύκροτης δίκης, ενώ δεν χάνουν από τα μάτια τους, την καταρακωμένη μητέρα της Ελένης, της οποίας η υγεία είναι εύθραυστη και έχει πολλές φορές επιδεινωθεί στην διάρκεια της πολύμηνης δίκης,  με όλα όσα ακούστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, από την πλευρά των συνηγόρων αλλά και βεβαίως στη θέα και την όλη στάση των δύο δραστών.

H μητέρα  της Ελένης Τοπαλούδη την ώρα που αγόρευε στο δικαστήριο ο συνήγορος του 23χρονου Ροδίτη ζητώντας την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας αναφέροντας πως μακάρι η Ελένη να βρίσκονταν στη ζωή, φώναξε: «Δε γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυντικό 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου».

Η μητέρα αποχώρησε υποβασταζόμενη από την αίθουσα φωνάζοντας, κλαίγοντας, θρηνώντας με τον ακροατήριο να την χειροκροτεί και τους συγκεντρωμένους, όταν βγήκε έξω να της δηλώνουν την στήριξή τους, φωνάζοντας συνθήματα.

 Δείτε τις κρίσιμες εκείνες στιγμές στο ακόλουθο Video:

Η Εισαγγελέας της Έδρας Αριστοτελεία Δόγκα, η οποία συγκλόνισε με την αγόρευσή της, προκαλώντας αντιδράσεις από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης και των δικηγορικών συλλόγων, όταν εμφανίστηκε λίγο πριν την έκδοση της απόφασης στο δικαστήριο, κατά την είσοδό της καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί, εντός και εκτός του κτιρίου.

Έξω από το δικαστήριο έχουν συγκεντρωθεί και παραμένουν σε αναμονή της ανακοίνωσης των ποινών, πολλοί άνθρωποι, που συγκλονισμένοι από την υπόθεση και φορτισμένοι, από όλα όσα συνέβησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης,  φωνάζουν συνθήματα υπέρ της καταδίκης των δραστών και της δικαίωσης της μνήμης της αδικοχαμένης κοπέλας.