Με εντολή παραμένει στη θέση της η Εισαγγελέας, στη δίκη Τοπαλούδη - Αντιδράσεις δικηγορικών συλλόγων

Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα σήμερα στη δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη καθώς μετά την συγκλονιστκή αγόρευση της Εισαγγελέως της Έδρας χθες, η οποία συντάραξε την αίθουσα, αλλά και συνολικά την κοινή γνώμη, υπήρξαν αντιδράσεις από τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας.

Η Εισαγγελέας κα Αριστοτελία Δόγκα, έχει μελετήσει και διερευνήσει εις βάθος την εν λόγω υπόθεση, η οποία όπως δήλωσε μάλιστα, την άλλαξε: “Δεν γίνεται να υπάρξω, όπως πριν ξανά”, είπε χαρακτηριστικά ξεκινώντας την μνημειώδη αγόρευσή της, την Τετάρτη 13 Μαϊου 2020.

Αριστοτέλεια Δόγκα, η εισαγγελέας που θα θυμόμαστε! - Κατιούσα

Η κα Δόγκα, μετά τις αντιδράσεις τις οποίες προφανώς και είχε προβλέψει, όταν χθες, επίσης στο πλαίσιο της τετράωρης αγόρευσής της, τόνισε: ” Ας κερδίσει η δικαιοσύνη και ας γκρεμιστεί ο κόσμος όλος. Ας γκρεμιστώ κι εγώ. Αυτό εκφράζει την Εισαγγελέα της Έδρας”, πήρε τον λόγο για να αναφέρει, πως προτίθεται να δηλώσει αποχή από τη δίκη.

Ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Κλεφτοδήμος, (σε συνέχεια της ανακοίνωσης διαμαρτυρίας που εξέδωσε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός), είχε μεταβεί στην αίθουσα, όπου εκδικάζεται η υπόθεση και ζήτησε τον  λόγο, για να διαμαρτυρηθεί στο δικαστήριο, εκ μέρους, όπως είπε, όλων των δικηγόρων για τις “αποστροφές της Εισαγγελέως” σχετικά με τον ρόλο των συνηγόρων υπεράσπισης στην ανεύρεση της αλήθειας.

Πρόεδρος: Δεν έχετε το λόγο, υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας. Δεν είναι εδώ ο τόπος.

Κλεφτοδήμος: Εκφράζω τις διαμαρτυρίες μου για τις αποστροφές της κυρίας Εισαγγελέως.

Εισαγγελέας: Ζητώ το λόγο, θα προχωρήσω σε δήλωση αποχής.

Συγκλόνισε η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: «Την βίασαν, την ...

Οι δράστες σε λίγες μέρες, θα κυκλοφορούσαν ελεύθεροι

Εάν αυτό συνέβαινε η όλη πολύμηνη διαδικασία, θα τινάζονταν στον αέρα, καθώς θα έπρεπε να οριστεί νέος Εισαγγελέας, ενώ σε λίγες μόνο ημέρες λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης των δραστών, επομένως η συγκλονισμένη από την υπόθεση κοινή γνώμη, όπως και η οικογένεια της, θα έβλεπαν τους δράστες να κυκλοφορούν ξανά ελεύθεροι.

Πατέρας Τοπαλούδη: Έδωσε λουλούδια στην Εισαγγελέα - «Αυτό θα ...

Ολιγόλεπτη διακοπή

Στο ακροατήριο επικράτησε ένταση, καθώς πλήθος παρισταμένων διαμαρτυρήθηκαν, όπως και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, για την παρουσία και τις διαμαρτυρίες του κ. Κλεφτοδήμου.

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγο προς εκτόνωση της έντασης που προκλήθηκε από την παρέμβαση αυτή του συμβούλου του ΔΣΑ, με την πρόεδρο να ζητά από τους δικηγόρους να παραμείνουν,α  μετις τοποθετήσεις τους μόνο πάνω στα ζητήματα της δίκης.

Δολοφονία Τοπαλούδη: «Οι δράστες μάς έλεγαν την ίδια ιστορία ...

Εντολή να παραμείνει στην Έδρα του ΜΟΔ έλαβε από τον προϊστάμενό της, η εισαγγελέας Αριστοτελία Δόγκα, όπως δήλωσε η ίδια κατά την επανάληψη της διαδικασίας

Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή, το Δικαστήριο  επανήλθε στην Έδρα και τότε η Εισαγγελέας πήρε και πάλι τον λόγο και ενημέρωσε το δικαστήριο, ότι επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της στον οποίο δήλωσε την πρόθεση της να δηλώσει αποχή, θέμα για το οποίο, όπως είπε, έλαβε αρνητική απάντηση.

Η Εισαγγελέας είπε, ότι πλέον η παραμονή στην θέση της, είναι και εντολή του προϊσταμένου της.

Δολοφονία Τοπαλούδη: «Φώναζε όσο την βασάνιζαν οι δύο δράστες»

Οι δικηγορικοί σύλλογοι, ζητούν την πειθαρχική δίωξη της Εισαγγελέως

Για την ιστορία υπενθυμίζουμε, ότι την αντίδραση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας προκάλεσε η αναφορά της Εισαγγελέως στη δίκη για τον ομαδικό βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ότι με τους χειρισμούς τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης, επιχείρησαν να συσκοτίσουν την υπόθεση.

Η Ολομέλεια των  Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων με δήλωση-καταγγελία ζήτησε να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Εισαγγελέως από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.