Κατέληξε 53χρονος στο «Σωτηρία» – 154 τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Μακραίνει κι άλλο η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς ένας ακόμα ασθενής έχασε δυστυχώς τη μάχη για τη ζωή του, νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άντρα 53 ετών με ιστορικό καρκίνου του πνεύμονα και αναπνευστική ανεπάρκεια, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο Σωτηρία, στις 06:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Με τον θάνατό του ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα, ανέρχεται πλέον σε 154.

Μία ακόμη νεκρή χθες το βράδυ

Υπενθυμίζεται, ότι το βράδυ της Τρίτης την τελευταία της πνοή, είχε αφήσει 88χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ», υποφέροντας και εκείνη από  υποκείμενα νοσήματα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Τρίτης, ανακοίνωσε 18 νέα κρούσματα στη χώρα μας, με 2.744 συνολικά και έναν θάνατο.

32 άνθρωποι, όπως είπε ο κος Τσιόδρας, είναι διασωληνωμένοι με διάμεση ηλικία τα 67 έτη ενώ 88 έχουν κατορθώσει να εξέλθουν από τις ΜΕΘ.

Ελπίδες για φάρμακο και εμβόλιο

Στη συνέχεια έκανε λόγο για φάρμακο σε ασθενείς που δεν είναι διασωληνωμένοι. Τόνισε ότι η θεραπεία ήταν 5 ημερών και υπήρχε η δυνατότητα χορήγησης ρεμδεσιβίρης. Για τα εμβόλια είπε ότι υπάρχουν 8 υποψήφια στη φάση των κλινικών δοκιμών.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, επισήμανε πως χρειάζεται προσοχή και συνέστησε να μην υπάρχει πολύ μεγάλη χαλάρωση αναφερόμενος και στις συστάσεις του ΠΟΥ.

Συνιστάται η αποφυγή χρήσης των ΜΜΜ, εάν και όποτε αυτό είναι δυνατόν

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τα ΜΜΜ και αν χρειαστεί να μπουν σε αυτά θα πρέπει να έχουν ακολουθήσει τις οδηγίες προστασίας.

Επισημάνσεις Τσιόδρα: Προσοχή στην λάθος χρήση της μάσκας

Ο καθηγητής Τσιόδρας αναφέρθηκε στην συχνά, μη σωστή χρήση της μάσκας, κάτι που θα πρέπει να διορθωθεί. Η μάσκα πρέπει να καλύπτει και την μύτη, καθώς και να προσέχουμε πώς την πιάνουμε και βεβαίως την υγιεινή των χεριών, τόσο πριν την φορέσουμε, όσο και όταν πια την αφαιρούμε.

Επίσης τόνισε: «Να αποφεύγουμε τις επαφές με πάρα πολλά διαφορετικά άτομα. Να επιτηρούμε την υγεία μας για συμπτώματα από τον ιό. Είναι κρίσιμη η παρούσα περίοδος και χρειάζεται προσοχή. Η πάλη με τον ιό, δεν έχει ακόμη τελειώσει».