Για κακούργημα ο οδηγός με την Corvette που σκότωσε και εγκατέλειψε μοτοσυκλετιστή

Για κακούργημα θα κληθεί σε απολογία από τον ανακριτή ο 40χρονος οδηγός  της Corvette, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε έναν 25χρονο μοτοσικλετιστή, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος της Γλυφάδας.

 

Η  εισαγγελία μάλιστα προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του οδηγού βάσει των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, οι οποίες προβλέπουν πολύ πιο αυστηρές ποινές για ασυνείδητους οδηγούς.

Επίσης, δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του 40χρονου και για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Αντίθετα, οι εισαγγελικές αρχές δεν απήγγειλαν κατηγορίες στον οδηγό του δεύτερου οχήματος, τυχόν εμπλοκή του οποίου στο τροχαίο, επίσης ερεύνησαν. Ως εκ τούτου, ως προς αυτό το σκέλος η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο.

Συγκεκριμένα, άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση από οδηγό που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος και λόγω της διενέργειας επικίνδυνων ελιγμών, από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ο θάνατος ανθρώπου.

Επιπλέον, η δίωξη περιλαμβάνει και δύο πλημμελήματα για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για παράβαση του άρθρου 43 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αφορά στην εγκατάλειψη του θύματος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από τη διενέργεια της προανάκρισης για τον οδηγό του δεύτερου οχήματος δεν προέκυψε εμπλοκή στο δυστύχημα και ως εκ τούτου η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.