Marfin: Θλίψη & συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια της πλακέτας μνήμης για τους νεκρούς (Εικόνες & Videos)

Στις 12:00 ακριβώς, όπως ήταν προγραμματισμένο, ξεκίνησε η τελετή αποκαλυπτηρίων της πλακέτας προς τιμήν των θυμάτων της τραγωδίας της Marfin, της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), του αγέννητου παιδιού της, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη (36 ετών) και της Παρασκευής Ζούλια (35 ετών).

Στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας και παρουσία συγγενών τους, έγινε ο εντοιχισμός πλακέτας, στο χώρο όπου δολοφονήθηκαν οι συμπολίτες μας, εργαζόμενοι της Marfin, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Marfin: Συγκίνηση στην τελετή μνήμης – Παρουσία Σακελλαροπούλου ...

Δείτο στο Video, την δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

 

H τελετή, πραγματοποιήθηκε, δέκα χρόνια μετά από την τραγωδία, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά και του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

“Θέλω να ζητήσω συγγνώμη γιατί αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα όλοι μαζί ανοίγουμε έναν άλλο δρόμο μακριά από την διχόνοια”, είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση μνήμης.

Δείτε το Video:

Δείτο στο Video από την άφιξη της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά:

Σακελλαροπούλου: Η τραγωδία να μην γίνεται θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία της, τόνισε πως αυτή η τραγωδία δεν επιτρέπεται να γίνεται θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ αμέσως μετά συνομίλησε με τους συγγενείς των θυμάτων, που ήταν παρόντες.

Marfin: Η εκδήλωση μνήμης και τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας για ...

«Είναι το ελάχιστο αυτό που έγινε, είναι αυτό που οφείλουμε όλοι. Είναι σημαντικό για τον τόπο δεν είναι μόνο για εσάς. Να είστε πάντα καλά να τους θυμάστε και να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές», είπε η κα Σακελλαροπούλου.

 Δείτε το Video, με την ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας, στην τελετή:

Η τραγωδία της Marfin έγινε στις 5 Μαΐου του 2010 όπου κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης ομάδα αγνώστων, έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25 με 30 εργαζόμενοι.