«Ο μπαμπάς είναι μαζί σου, σε αγαπάμε»: Η ευχή της μάνας στον Μ. Καλομοίρη, η νέα μαρτυρία & τα ερωτήματα (Videos)

Στις φυλακές Αγιάς Χανίων μεταφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη και καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη, κατά τη διάρκεια συμπλοκής στο Περαχώρι Ανωγείων, το βράδυ του Σαββάτου.

Είχε προηγηθεί, χθες, η πολύωρη και συναισθηματικά φορτισμένη απολογία του 29χρονου στις δικαστικές αρχές του Ρεθύμνου, έπειτα από την οποία κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Αρχικά, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη-1» στην Αγιά Χανίων, όπου θα παραμείνει -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- κρατούμενος έως την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σε βάρος του έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε τρίτο άτομο, για τον τραυματισμό του 30χρονου που περνούσε την ώρα της αιματηρή συμπλοκής από το σημείο και δέχτηκε μια σφαίρα στο γόνατο.

Αποκαλύψεις για την τραγωδία στα Ανώγεια: Τι κατέθεσε προφορικά ο ...

Έκλαιγε επί δύο ώρες – «Θόλωσε το μυαλό μου και αντέδρασα ενστικτωδώς»

Ο 29χρονος ήταν, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ιδιαίτερα φορτισμένος κατά την απολογία του στις αρχές. Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισής του Διονύσης Βέρρας, επί δύο ώρες έκλαιγε, ενώ περιέγραφε σε ανακριτή και εισαγγελέα τα όσα συνέβησαν. Φέρεται να είπε, δε, ότι «δεν μ’ ενδιαφέρει η ζωή μου και η τύχη μου, εγώ έχασα τον αγγελό μου, τον πατέρα μου».

Ανώγεια φονικό: Η απολογία του 29χρονου Μανώλη Καλομοίρη [vid ...

«Ο μπαμπάς είναι μαζί σου. Σε αγαπάμε».

Εξερχόμενος χθες από το δικαστικό μέγαρο, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και προστατευτική μάσκα, οι συγγενείς του 29χρονου του φώναξαν «σε αγαπάμε» και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Yπό άκρα μυστικότητα στα δικαστήρια ...

Η μητέρα, στη θέα του παιδιού της, κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τζιπ ανοίγοντας την αγκαλιά της και δίνοντας του την ευχή της και την ευχή του πατέρα του.

«Την ευχή του πατέρα σου… Και τη δική μου…», του είπε χαρακτηριστικά, μέσα στην έντονη συναισθηματική φόρτιση των στιγμών.

Η νέα μαρτυρία

Στο μεταξύ, μία νέα μαρτυρία για τα όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Ένας κάτοικος των Ανωγείων μίλησε στον ΑΝΤ1 για τη φονική συμπλοκή. Σύμφωνα με τον ίδιο, αρχικά οι δύο νεαροί άνδρες πιάστηκαν στα χέρια. Ο Γιώργος Ξυλούρης έφυγε χτυπημένος και επέστρεψε με πιστόλι.

«Έξω από το σπίτι των Καλομοίρηδων ήταν ο Λευτέρης. Όταν επέστρεψε ο Ξυλούρης, τσακώθηκε και με αυτόν. Πιάστηκαν στα χέρια και έπεσαν κάτω. Ο Λευτέρης Καλομοίρης ήταν πάνω από τον Ξυλούρη και τότε ακούστηκε πυροβολισμός. Ο 29χρονος κατέβηκε από το σπίτι μετά τον πυροβολισμό. Πήγε από πάνω τους και σήκωσε το κορμί του πατέρα του, που δεν αντιδρούσε. Τότε ξεκίνησε να πυροβολεί τον Ξυλούρη» ανέφερε ο κάτοικος των Ανωγείων.

Τα κρίσιμα ερωτήματα, γύρω από την διπλή τραγωδία στα Ανώγεια

Το διπλό φονικό έχει συγκλονίσει την Κρήτη και έχει βυθίσει στο πένθος δύο οικογένειες στα Ανώγεια. Τα ερωτήματα, στα οποία θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι αρχές, για το πώς έγινε η αιματηρή συμπλοκή παραμένουν και συνοψίζονται στα εξής:

– Πώς σκοτώθηκε ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης: Είναι γνωστό από την πρώτη κιόλας στιγμή πως ο 63χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα από μία σφαίρα που δέχθηκε στο στήθος. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν αυτή η σφαίρα προήλθε από το όπλο που κρατούσε ο Γιώργος Ξυλούρης ή από το όπλο του 29χρονου. Ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη ισχυρίζεται ότι τον σκότωσε ο Γιώργος Ξυλούρης, η οικογένεια του 30χρονου όμως αναφέρει πως δεν υπήρχε πυρίτιδα στα χέρια του και δεν πυροβόλησε εκείνος. Η απάντηση αυτή είναι και η πιο «εύκολη» καθώς θα τη δώσει η βαλλιστική εξέταση.

– Το όπλο της οικογένειας του Γιώργου Ξυλούρη: Μετά από δύο περίπου 24ωρα η οικογένεια Ξυλούρη παρέδωσε στις αρχές και συγκεκριμένα στο Α.Τ. Ανωγείων το όπλο. Εδώ υπάρχουν τα εξής δύο ερωτήματα: Κατ’ αρχήν ποιος πήρε εξ αρχής το όπλο από τη σκηνή του εγκλήματος και γιατί προέβη σε αυτήν την πράξη; Το δεύτερο είναι η δήλωση του Διονύσιου Βέρρα που ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο όπλο δεν είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή. Σε αυτήν την ερώτηση και πάλι η βαλλιστική θα δώσει την απάντηση ωστόσο στο πρώτο ερώτημα οι αρχές θα πρέπει να το ερευνήσουν.

– «Πειραγμένη» η σκηνή του εγκλήματος: Από τη πρώτη στιγμή που ειπώθηκε πως στη σκηνή του εγκλήματος δεν βρέθηκε κανένα όπλο, παρά μόνο κάλυκες, ήταν γνωστό πως είχε «πειραχθεί». Ωστόσο, ο ένας εκ των δύο  συνηγόρων του 29χρονου,Διονύσης  Βέρρας σε δηλώσεις του ,δίνει ακόμα ένα στοιχείο λέγοντας πως όχι μόνο είχε αφαιρεθεί το όπλο αλλά κάποιοι είχαν προλάβει να «πλύνουν» την σκηνή του εγκλήματος πριν φτάσει η αστυνομία. Εδώ και πάλι τίθεται το ερώτημα ποιος έκανε κάτι τέτοιο και για ποιον λόγο. Αυτή η απάντηση και πάλι θα δοθεί από το προανακριτικό έργο.

– Πώς ξεκίνησε ο καβγάς: Αρκετά ερωτήματα – όχι όμως τόσο σοβαρά – υπάρχουν και στις σχέσεις των δύο οικογενειών και ειδικά των μελών που συμμετείχαν στην φονική συμπλοκή. Άλλοι λένε πως ο Γιώργος Ξυλούρης είχε προβλήματα με τον Λευτέρη Καλομοίρη. Άλλοι αναφέρουν πως τα προβλήματα υπήρχαν μεταξύ του Γιώργου Ξυλούρη και του γιου του 63χρονου.

Την ίδια ώρα, υπάρχει και μεγάλη διαφορά στις απόψεις ως προς το πώς ξεκίνησε η διένεξη. Είναι δεδομένο ότι ο καυγάς ξεκίνησε έξω από το σπίτι του Καλομοίρη αλλά ανάμεσα σε ποιους; Στους δύο νεαρούς άνδρες ή στον Λευτέρη Καλομοίρη και τον Γιώργο Ξυλούρη. Οι καταθέσεις και οι μαρτυρίες δεν συμφωνούν κι αυτό μένει να το απαντήσουν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Πηγές: enikos.gr, cretalive.gr, cretapost.gr, flashnews.gr, zarpanews.gr