Ένα μόνο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων στα κρούσματα κορωνοϊού στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Η δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου διαπιστώθηκαν  τα 11 κρούσματα του κορωνοϊού, που ανακοίνωσε την Τετάρτη 6 Μαϊου 2020, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, είναι το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Όπως διευκρίνισε το βράδυ της ίδιας ημέρας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας,  μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, που νοσηλεύεται στο 401 Νοσοκομείο συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει: «Κατόπιν ελέγχου επιβεβαιώθηκε σήμερα, 6 Μαΐου 2020, κρούσμα σε ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ.

Επιπλέον ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό, αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο.

Συνεπώς, όπως προκύπτει από τον έλεγχο στις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες, μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Ως εκ τούτου οι αναφορές περί «κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».