Ένταση στην Αγία Παρασκευή, μετά το κλείσιμο της πλ. Αγίου Ιωάννου - Σε επιφυλακή η αστυνομία

Τεταμένη η κατάσταση στην Αγία Παρασκευή Αττικής, μετά την απόφαση της αστυνομίας να κλείσει την πλατεία Αγίου Ιωάννου για την αποφυγή συγχρωτισμού, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση.

Περίπου 100 άτομα τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, φωνάζοντας  συνθήματα κατά της αστυνομίας, περιπολικό της οποίας, τους καλεί να αποχωρήσουν για λόγους δημόσιας υγείας, προς αποφυγή διασποράς της νόσου του κορωνοϊού.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι η πλατεία θα παραμένει κλειστή κάθε βράδυ, από απόψε το βράδυ στις 21:00  έως τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

«Όσα διαδραματίστηκαν χθες και προχθές στην Αγία Παρασκευή παραπέμπουν σε όσους περιφρονούν τις οδηγίες περί αποφυγής συγχρωτισμού. Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και χθες επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών.  Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή και θα παραμένει κλειστή από τις εννέα το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί μέχρι νεωτέρας», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Στην περιοχή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν αποκλείσει την πλατεία Αγίου Ιωάννου.