Θεοδωρικάκος: Σχέδιο για μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλους σε Δήμους - Όχι απολύσεις και μειώσεις μισθών

Στην επισήμανση ότι περίπου το 30% των δημοσίων υπαλλήλων παρά την χαλάρωση των μέτρων συνεχίζει να εργάζεται με τηλεργασία” προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, διαβεβαιώνοντας, ωστόσο, ότι αυτό δεν θα οδηγήσει σε μείωση των θέσεων εργασίας ή των μισθών.

Σε συνέντευξή του ( Σκάϊ ), ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε πως τουλάχιστον για δύο ακόμη εβδομάδες ενθαρρύνεται η τηλεργασία και πρόσθεσε πως εκτός από το ζήτημα του συγχωτισμού, είναι μια εμπειρία θετικοί και πολλοί υπάλληλοι εργάζονται αποτελεσματικά από το σπίτι.

Στο ερώτημα εάν η τηλεργασία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειώσεις προσωπικού στο δημόσιο, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

«Η τηλεργασία έχει ως προϋπόθεση να υπάρχει ο άνθρωπος. Κανείς να μην αμφιβάλει για την εργασία του», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι είναι εκτός σχεδίου της κυβέρνησης οποιαδήποτε μείωση μισθού στο δημόσιο τομέα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, σημείωσε ωστόσο ότι στο πλαίσιο μιας μεγάλης θεσμικής μεταρρύθμισης που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα υπάρξει μεταφορά αρμοδιοτήτων προς την αυτοδιοίκηση.

«Οπότε σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να μεταφερθούν και εργαζόμενοι προς την αυτοδιοίκηση», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζοντας ότι «η κινητικότητα είναι εξαιρετικά ουσιαστική».

Πανίσχυρη η εντολή του Μητσοτάκη

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι δεν μπορεί να ξέρει αν δέχεται εισηγήσεις ο πρωθυπουργός για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, σημείωσε ωστόσο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές, καθώς η εντολή που έχει λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πανίσχυρη και έχει χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό.

«Οι Έλληνες έδωσαν ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάπτυξη της οικονομίας και την δίκαιη κατανομή της. Διαπίστωσαν αυτούς τους δέκα μήνες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ισχυρή ηγεσία, γιατί αντιμετώπισε με πολύ αποτελεσματικό τρόπο δυο πολύ έκτακτες καταστάσεις, την κρίση με την Τουρκία με το μεταναστευτικό και την κρίση του κορωνοϊού. Άρα γνωρίζουν ότι έχουν την ηγεσία που χρειάζονται και δεν υπάρχει κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.